מרק אדום על בסיס סלק

חדשות כיפה מתוך ספר מתכוני הבריאות: "מבשלים דרך חיים" 22/12/21 14:05 יח בטבת התשפב

מרק אדום, צילום: דן פרץ
מרק אדום, צילום: דן פרץ

מצרכים

מרק סלק ( 4 מנות)

רכיבים:

10 קולרבי, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות

100 גרם כרוב לבן, קצוץ דק

½ סלק, מקולף וחתוך לקוביות קטנות

500 מ"ל מים

2 כפות מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה של הרבלייף

1 כוס עשבי תבלין, איזה שאוהבים (שמיר, נענע, פטרוזיליה, עירית, בצל ירוק), קצוצים דק

מלח ים, לפי הטעם

פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

להגשה:

שמנת חמוצה 9% שומן

הוראות הכנה

מניחים את קוביות הקולרבי, הכרוב לבן והסלק בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות, עד לריכוך.

מוסיפים את אבקת מרק עגבניות גורמה של הרבלייף ו- ¾ כוס עשבי תבלין קצוצים. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

מחלקים לקערות הגשה, יוצקים מעל כף שמנת חמוצה ומפזרים את עשבי התבלין שנותרו.

הערות

ערכים תזונתיים למנה אחת (כולל תוספת להגשה) :
קק"ל-239
חלבון, גרם-14.8
פחמימה, גרם-52.5
שומן, גרם-1.2

המתכון באדיבות חברת הרבלייף

כתבות נוספות