סגור

זוֹם - "מרק" חלבי תימני

יב באב התשסט
,
02 באוגוסט, 2009
02/08/2009 0:00
זום

זוםצילום: shutterstock

חלבי
עד 10 דקות
פשוט

מצרכים

2 אשל

1 שמנת

1/2 קופסת גבינה לבינה

1/2 כפית סחוג אדום

לימון שלם

3/4 כוס קמח

כוס וחמי מים רותחים

הוראות הכנה

קצת רקע מסורתי:

מדובר במאכל בין מרק סמיך לדייסה, אותו נוהגים לאכול בצאת צום. הוא כ"כ טעים שאני מכינה אותו לעיתים סתם כך ללא סיבה מיוחדת.. :)

ולשלבי ההכנה:

1. מערבבים את הקמח, האשל, השמנת, הגבינה, המלח והסחוג, ומוסיפים מיץ מלימון שלם.

2. מערבבים היטב עד שאין גושים, מניחים על אש נמוכה ומוסיפים את המים לסירוגין.

3. מבשלים כ-20 דק´ עד להסמכה.

הערות

2-3 מנות אפשר להוסיף יותר או פחות מים, תלוי ברמת הסמיכות הרצויה לכם.
הצעת הגשה - להכין "פטוט": לבצוע לחם לחתיכות קטנות ולערבב בזום - גם טעים וגם משביע.
כל הזכויות שמורות לאמא שלי, לסבתא שלי, וליוצאי תימן באשר הם...

המתכון באדיבות תימן הרחוקה

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
09.12.2019

1. גרסה אחרת ל"זום" (ש)

לשים סולת במקום קמח. וגם להוסיף חמאה ושום כתוש. ללא הלימון .

דווח על תגובה לא ראויה
כתבו תגובה
סגור
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

פרופסור גבי ברבש צילום: קובי גדעון, לע"מ

גבי ברבש מצהיר: "אני לא הולך לפוליטיקה"

קרא עוד