ירקות צלויים במטבל יוגורט ונענע

חדשות כיפה מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka 19/10/22 17:16 כד בתשרי התשפג

צילום: טקה סטודיו
צילום: טקה סטודיו

מצרכים

1 יוגורט צמחי לא ממותק

2 עלי נענע

1 כפית שום טחון

½ בצל ירוק

1 כפית כמון

1 כפית אורגנו מיובש

1 כפית שמן זית כתית מעולה

- מלח

רכיבים לירקות הצלויים:

1 פלפל אדום

1 בצל סגול

חופן אספרגוס

½ חציל

1 קישוא

חופן פטריות

2 תפוחי אדמה קטנים

שמן זית

מלח ופלפל

הוראות הכנה

למטבל:

שופכים את היוגורט לקערה.

קוצצים דק את עלי הנענע והבצל ומוסיפים אותם לקערה.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

מקשטים בעלי נענע ומעט שמן ומניחים בצד.

לצליית הירקות:

שוטפים וחותכים אותם לרצועות ופרוסות (למעט האספרגוס).

מברישים את הירקות במעט שמן זית ומוסיפים מלח ופלפל.

מכניסים את הירקות לתנור ומבשלים עד שהירקות מזהיבים - את הפטריות והבצל יש להוסיף בשלב מאוחר יותר כי הם מתבשלים במהירות.

מגישים על צלחת או מגש ומקשטים ברוטב היוגורט.

כתבות נוספות