מצרכים
1 יוגורט צמחי לא ממותק
2 עלי נענע
1 כפית שום טחון
½ בצל ירוק
1 כפית כמון
1 כפית אורגנו מיובש
1 כפית שמן זית כתית מעולה
- מלח
רכיבים לירקות הצלויים:
1 פלפל אדום
1 בצל סגול
חופן אספרגוס
½ חציל
1 קישוא
חופן פטריות
2 תפוחי אדמה קטנים
שמן זית
מלח ופלפל
הוראות הכנה
למטבל:
שופכים את היוגורט לקערה.
קוצצים דק את עלי הנענע והבצל ומוסיפים אותם לקערה.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
מקשטים בעלי נענע ומעט שמן ומניחים בצד.
לצליית הירקות:
שוטפים וחותכים אותם לרצועות ופרוסות (למעט האספרגוס).
מברישים את הירקות במעט שמן זית ומוסיפים מלח ופלפל.
מכניסים את הירקות לתנור ומבשלים עד שהירקות מזהיבים - את הפטריות והבצל יש להוסיף בשלב מאוחר יותר כי הם מתבשלים במהירות.
מגישים על צלחת או מגש ומקשטים ברוטב היוגורט.