נשיקות כרובית ללא גלוטן

חדשות כיפה עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים מדלי פחמימות, ללא גלוטן מ-התפריט 30/03/23 13:52 ח בניסן התשפג

צילום: עדי גבירצמן
צילום: עדי גבירצמן

מצרכים

350 גרם כרובית מפורקת לפרחים (בערך 1/2 כרובית בינונית)

2 שיני שום שלמות

1.5 כוסות מים

50 גרם גבינת שמנת בטמפ' חדר

150 גרם גבינת צ'דר מגורדת

2 חלמוני ביצה

1/4 כוס + 2 כפות קמח קוקוס

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כף חמאה מומסת

1 כף כוסברה/עירית קצוצה, לקישוט

הוראות הכנה

1. לחמם תנור ל-170C.

2. במחבת מעט עמוקה לשים כרובית, שיני שום ומים להביא לרתיחה ולבשל מכוסה על אש בינונית כ-15 דק', עד לריכוך הכרובית (ניתנת למעיכה בקלות עם מזלג).

3. להוציא את הכרובית ואת השום מהמחבת ולהעביר למעבד מזון. להוסיף למעבד המזון את הגבינת שמנת, צ'דר, חלמונים, קמח קוקוס (1/4 כוס) ותבלינים. ולערבב במשך כמה שניות לקבלת תערובת אחידה.

*במידה ונראה שהתערובת נוזלית מידי תוסיפו עוד 2 כפות של קמח קוקוס.

4. להעביר את התערובת המוכנה לשקית זילוף עם צנתר ולהכניס מקרר לייצוב למשך 30 דק' לפחות.

5. אחרי 30 דק', לזלף את התערובת בצורה של נשיקות מעל תבנית עם נייר אפייה (או משטח סיליקון) ולהכניס לתנור לאפייה למשך 10 דק'.

6. להוציא את התבנית מהתנור, להבריש בעדינות את הנשיקות עם חמאה מומסת ולהכניס לתנור ל-12-15 דק' נוספות.

7. לפזר מעל כוסברה או עירית לקישוט ולהגיש חם.

כתבות נוספות