פילו במילוי חזה עוף ופטריות

חדשות כיפה אחת מל"ו 27/06/08 00:00 כד בסיון התשסח

פילו במילוי פטריות וחזה עוף, צילום: שאטרסטוק
פילו במילוי פטריות וחזה עוף, צילום: שאטרסטוק

מצרכים

4 דפי פילו, מט שמן לשימון הבצק, 2 כפות פירורי לחם

למילוי: 250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות של כ-2 ס"מ.

למשרה: חלבון, 2 כפות קורנפלור, כף רוטב סויה, כף שמן, מעט פלפל שחור טרי.

250 גרם פטריות שמפיניון טריות ומוצקות חתוכות לרבעים, בצל חתוך לקוביות, 3 שיני שום קצוצות, פלפל אדום חתוך לקוביות, 3 כפות כוסברה או פטרוזיליה קצוצה, 5 כפות שמן לטיגון, 3 כפות שקדים מטוגנים מעט

לרוטב: כפות רוטב סויה משובח, ½ כפית סוכר, מלח ופלפל, כף רוטב "הוי סין" (לא חובה)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים בהם את העוף לשעה. מטגנים את העוף במחצית כמות השמן תוך ערבוב, עד שהוא משנה את צבעו ללבן.

מוציאים ומטגנים בשאר השמן את השום והבצל כשתי דקות. מוסיפים את הפטריות ופלפל ומטגנים עוד 2 – 3 דקות. מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומבשלים כ-3 דקות. מוציאים ומקררים היטב (חושב, כי אחרת המילוי החם מסמרטט את הבצק וחבל על הזמן), מוסיפים את השקדים לתערובת הקרה. משמנים את תבנית האפייה הקפיצית ומניחים בה את הבצק בשלוש שכבות, כשכל שכבה מורחים בעזרת מברשת מעט זמן ומפזרים מעט פירורי לחם. מכניסים את המילוי הקר אל הבצק ואוספים את שוליו מעל המילוי בקימוטים "אמנותיים" כאלה (לא צריך להתאמץ, זה יוצא מקומט אוטומטי). מברישים את פני הבצק העליון בשמן, ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות. (אם הבצק משחים מידי מכסים אותו בנייר כסף וממשיכים לאפות).

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

ה אפשר להכין אותם מאפים, רק אישיים וקטנים יותר, בכלים חסיני חום קטנים, שאותם מרפדים בנייר כסף שגולש מהשולים, ואח"כ שולפים את המאפים המוכנים (זמן האפייה שלהם קצר בהרבה) תוך שנעזרים בנייר הכסף לשליפה.
במקום בצק פילו אפשר להשתמש בעלים לסיגרים.

כתבות נוספות