פטריות פורטבלו במילוי בשר וקשיו

חדשות כיפה אחת מל"ו 03/12/15 12:35 כא בכסלו התשעו

פורטובלו, צילום: שאטרסטוק
פורטובלו, צילום: שאטרסטוק

מצרכים

20 פטריות פורטבלו בינוניות או 10 גדולות, שמן זית, מלח, פלפל שחור.

למלית:

2 כפות שמן זית, בצל קטן קלוף וקצוץ, 2 שיני שום קלופות וקצוצות, חצי כפית כמון טחון,

אפשרות:

חצי כפית זרעי סלרי, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, 150 גרם בשר טחון בקר או טלה או מעורב, עגבנייה קצוצה דק, רבע כוס מים, שליש כוס אגוזי קשיו קצוצים, 2 משמשים מיובשים, 2 כפות פטרוזיליה

(הערה: אפשר לוותר על הקשיו או על המשמשים ואפשר להחליף בדברים אחרים)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. (חום גבוה). מסירים את הרגליים מהפטריות וקוצצים את הרגליים דק. מניחים את הפטריות בתבנית, מזלפים חצי כפית שמן זית על כל פטרייה וזורים עליהן מלח ופלפל. אופים 10 – 15 דקות בהתאים לגודל הפטריות) עד שהן מתרככות.

המלית:

יוצקים את שתי כפות השמן למחבת גדולה ומחממים. מוסיפים את הבצל, השום וכל התבלינים ומטגנים כחמש דקות על להבה בינונית תוך ערבוב מדי פעם. מסיטים את התערובת לצד אחד שלה המחבת, מגבירים את הלהבה ומניחים בצד הריק של המחבת את הבשר.. מזיזים את המחברת על הכיריים כך שהאזור במחבת בו נמצא הבשר יונח על מרכז הלהבה. בעזרת כף עץ מערבבים ומפוררים את הבשר עד שצבעו משתנה. מוסיפים את העגבנייה, רגלי הפטריות והמים. מערבבים ומבשלים במחבת מכוסה כעשר דקות. מוסיפים את הקשיו והמשמשים ומבשלים עוד חמש דקות נוספות ללא כיסוי. מוסיפים את הפטרוזיליה ומורידים מהאש.

מניחים את תחתיות הפטריות על צלחת הגשה ומניחים בתוך כל אחת ערמה נדיבה מהמילוי. מגישים מייד.

אם מגישים אחר כך מחממים עשר דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

6 מנות

כתבות נוספות