מצרכים
הבצק - חומרי גלם:
3 כוסות קמח 400 גרם (1 כוס = 135 גרם)
1/3 כוס שמן (50 גרם שמן)
160 מ"ל מים
1 כפית מלח (7 גרם)
1 כף סוכר (15 גרם)
מלית אמפנדס פטריות - חומרי גלם:
2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות
1 ענף סלרי אמריקאי חתוך לקוביות קטנות
1 גזר קטן מגורד
1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום כתוש טרי
2 כפות אבקת מרק פטריות
1 כוס בזיליקום טרי קצוץ גס
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
אופן הכנת הבצק:
לשים את כל החומרים לבצק אחיד חלק ומבריק
מעצבים לצורת נחש
מחלקים לכדורים (כ-40 גרם ליחידה)
מרדדים כל כדור לבצק דק (חשוב מאד לרדד דק)
ממלאים במלית הרצויה כל בצק
מקפלים ומהדקים את הקצוות
מטגנים בשמן בחום בינוני כ 160 מעלות עד שיצוף ויזהיב.
אופן הכנת המילוי:
מטגנים הירקות עד להשחמה
מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת
מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן כ-10 דקות נוספות
מתבלים במלח ופלפל לבן,מוסיפים את אבקת המרק ומטגנים כ-3 דקות על אש נמוכה.
מכבים את האש ומוסיפים את הבזיליקום.
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן
הערות
המתכון באדיבות אל גאוצ´ו רמת גן