סושי גבינות

אורי שניידר - קונדיטורית 25/05/20 11:20 ב בסיון התשפ

סושי גבינות, צילום: אורי שניידר
סושי גבינות, צילום: אורי שניידר

מצרכים

גליל גבינת מה-עז

כוס אגוזי מלך

חצי כוס סוכר

ארבע כפות מים

ממרח תמרים

כחמש פרוסות חלה

שמן זית

גריסיני למקלות סושי

ניילון נצמד לגלגול

הוראות הכנה

מחוררים את הגליל במרכז באמצעות קשית שתייה או סכין שמכניסים בתנועות סיבוביות. במחבת שופכים את האגוזים, הסוכר והמים ומחממים תוך כדי ערבוב תמידי. כשאין יותר נוזלים והאגוזים מכוסים בציפוי לבנבן, מוציאים אותם וטוחנים במעבד מזון עם רבע כוס שמן זית. אמורה להתקבל עיסה משחתית שקל לזלף. באמצעות שקית זילוף ממלאים את גליל הגבינה.

חותכים פרוסות חלה, מורידים את החלק הקשה ומרדדים עם מערוך כדי שיהפכו דקות. פורסים ניילון נצמד ומניחים את החלה ליצירת משטח אחיד. מורחים ממרח תמרים בשכבה אחידה, מניחים בקצה את גליל הגבינה ומגלגלים עד שהוא עטוף לחלוטין בחלה. מברישים את הגליל העטוף בשמן זית, וצורבים במחבת כדקה עד שכל הצדדים משחימים. מקררים, פורסים לפרוסות וזהו, מוכן!

הערות

הצעת הגשה: גבינה בולגרית, גבינה צפתית, פירות.

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר