מאפה פלפלים וגבינת עזים ברוטב טוסקנה

חדשות כיפה חדשות כיפה 04/02/19 11:29 כט בשבט התשעט

מאפה פלפלים וגבינת עזים, צילום: רפיק גבאי
מאפה פלפלים וגבינת עזים, צילום: רפיק גבאי

מצרכים

רכיבים למאפה אחד גדול:

500 גרם בצק עלים

1 גליל גבינת עזים

עלים מ-4 גבעולי תימין

4 פלפלים אדומים קלויים וקלופים וקרועים לרצועות

1/2 כוס רוטב טוסקנה

מלח ופלפל גרוס

להגשה

1/2 כוס רוטב טוסקנה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

1. פותחים את הבצק לרוחבו וחורצים חריצים ברוחב ס״מ אחד ובאורך חצי מגובה היריעה, בחלק הרחוק.

2. בחלק הקרוב אלינו מורחים רוטב עגבניות, מסדרים לסירוגין – פרוסת גבינת עזים, פלפלים קלויים ועל תימין. מתחילים לגלגל כמו רולדה וממשיכים כך שמסיימים כשהרצועות שחרצנו בבצק חובקות את הגלילה.

3. מחברים את שתי קצוות הגלילה לקבלת טבעת. אם יש זמן, מעבירים למקרר לשעה.

4. מחממים תנור ל-190 מעלות.

5. מורחים את הטבעת בביצה טרופה. אופים חצי שעה -40 דקות או עד שהמאפה זהוב ואפוי.

6. מגישים עם קערית של רוטב עגבניות במרכז הטבעת.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

המתכון באדיבות ברילה

כתבות נוספות