לזניה פרימוורה

כה באייר התשפ
,
19 במאי, 2020
19/05/2020 13:11
לזניה פרימוורה

לזניה פרימוורהצילום: נמרוד סונדרס

חלבי
חצי שעה- שעה
פשוט

מצרכים

תבנית מלבנית 36*24 ס״מ:

1 חבילת לזניה ירוקה אמיליאנה ברילה

2-3 זוקיני פרוסים בעזרת קולפן או חופן עלי תרד

10 פרחי ברוקולי, מאודים ופרוסים

1כוס וחצי אפונה ירוקה

לבשמל:

100 גרם חמאה

70 גרם (1/2 כוס) קמח

1 ליטר חלב

מלח ופלפל

מעט אגוז מוסקט

3 כפות גדושות פסטו ברילה

הוראות הכנה

מכינים את הבשמל: בקלחת ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח. בוחשים היטב בכף עץ מעל להבה נמוכה. יוצקים את החלב ולא מפסיקים לבחוש עד קבלת רוטב חלק. מוסיפים את הפסטו, מערבבים היטב עד לסמיכות.

מחממים תנור ל-200 מעלות, מרכיבים ואופים: יוצקים מעט שמן זית לתחתית התבנית, שכבה ראשונה של עלי לזניה, 2 כפות גדושות בשמל ומעל מפזרים 2 כפות אפונה, פרוסות ברוקולי, רצועות זוקיני או עלי תרד, ועוד שכבת דפי לזניה, בשמל, וירקות . מסיימים בבשמל ומעליו משבצים ירקות בצורה יפה – אלה פני הלזניה.

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים את הלזניה 30 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10-15 דקות או עד שהיא שחומה ומבעבעת. מצננים וחותכים למנות כדי שיהיה קל לחמם ולהגיש בלי שהלזניה תקרוס בזמן הפריסה.

הערות

טיפ מהשף האיטלקי של ברילה: מומלץ לאפות מראש. לצנן, לחתוך למנות בתוך התבנית ולחמם לפני ההגשה.

המתכון באדיבות המותג ברילה

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

אילוסטרציה צילום: shutterstock

"שערי פגיעה": האם המגזר הדתי-לאומי מתמודד נכון עם פגיעות מיניות?

קרא עוד