לזניה מטורטיות

חדשות כיפה חדשות כיפה 02/10/18 13:49 כג בתשרי התשעט

לזניה טורטיה, צילום: נטע חן ליבנה
לזניה טורטיה, צילום: נטע חן ליבנה

מצרכים

5 טורטיות מקמח חיטה מאסטר שף

1 קופסה עגבניות איטלקיות חתוכות דק מאסטר שף (400 גרם)

1 קופסה רסק עגבניות מאסטר שף

1/2 צרור עלי בזיליקום, חתוכים גס

1/2 כפית מלח

200 גרם גבינה צהובה, מגורדת דק

400 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם גבינת פטה או בולגרית רכה

1 ביצה

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, בזיליקום ומלח.

בקערה גדולה נוספת מערבבים ריקוטה, גבינת פטה, ביצה ו-150 גרם גבינה צהובה.

מניחים בתבנית עגולה בקוטב 20 ס"מ טורטייה אחת ומעליה מורחים 1/5 מתערובת הגבינות.

מניחים מעל 1/5 מרוטב העגבניות ומורחים בעדינות.

חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות, הגבינות ורוטב העגבניות ומסיימים ברוטב עגבניות.

מפזרים מעל את יתרת הגבינה הצהובה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות. אם הלזניה מתחילה להשחים מעל אפשר לכסות ברדיד אלומיניום.

מניחים ללזניה להתקרר מעט ולטורטיות לספוג את הנוזלים לפני שפותחים ומגישים.

המתכון באדיבות המותג "מאסטר שף"

כתבות נוספות