חציל קלוי עשיר בטעמים ים תיכוניים

יט באדר א'
,
24 בפברואר, 2019
24/02/2019 12:10
חציל קלוי עשיר בטעמים ים תיכוניים

חציל קלוי עשיר בטעמים ים תיכונייםצילום: גליה אבירם

פרווה
עד 10 דקות
פשוט

מצרכים

2 חצילי חממה בגודל בינוני כ400 ג'

2 עגבניות קצוצות דק

צרור פטרוזיליה קטן קצוץ

כפית אריסה

2 שיני שום קצוצות

כפית פלפל חריף קצוץ

מלח ופלפל לתיבול

שמן זית לתיבול

חצי כוס טחינה איכותית

חצי כוס מים

מעט שמן קנולה

הוראות הכנה

לחמם תנור לחום בינוני גבוהה 175-180 מעלות. לקלף את החצילים, לחצות את החציל לשניים, לחרוץ את פנים החציל בעדינות. להבריש את החציל משני הצדדים עם מעט שמן קנולה.

על מגש עם נייר אפייה יש לסדר את החצילים עם הפנים כלפי מטה. ולאפות בתנור ל45 -60 דקות.

בקערה קטנה לערבב את המים והטחינה עד למרקם יציב, לתבל עם מלח לפי הטעם.

בקערה נוספת לערבב את העגבנייה, הפלפל החריף, השום, אריסה, פטרוזיליה, מעט שמן זית ולתבל במלח ופלפל.

אופן הגשה:

בצלחת עמוקה לשים 2-3 כפות של הטחינה. ומעל לסדר חציל עם הפנים כלפי מעלה, על החציל להניח 2-3 כפות של סלט העגבניות ועוד מעט השמן זית.

המתכון באדיבות רשת קפה ביגה

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

הרב שמואל אליהו צילום: צילום מסך

דיווח: הרב אליהו והרב סדן תומכים באיילת שקד לראשות איחוד הימין

קרא עוד