המבורגר פורטובלו ועדשים - לצמחונים

חדשות כיפה חדשות כיפה 22/04/18 10:40 ז באייר התשעח

המבורגר לצמחונים, צילום: shutterstock
המבורגר לצמחונים, צילום: shutterstock

מצרכים

400 גרם בצל לבן (פרוס דק)

500 גרם פטריות פורטבלו (קוביות גסות)

600 גרם עדשים ירוקות/שחורות

100 גרם פירורי לחם

30 מל רוטב ווסטצ'סטר

10 גרם פפריקה מעושנת

5 גרם מלח (לפי הטעם)

5 גרם פלפל שחור גרוס

שמן זית

הוראות הכנה

מבשלים את העדשים כ-10 דק' ומסננים (אפשר ורצוי להכניס אותם לאחר הסינון על מגש לתנור לייבוש קל)

מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית עד שהוא נהיה רך ושקוף ומניחים במסננת בצד שיצאו הנוזלים.

מטגנים טיגון קל את הפטריות עם שמן זית ו1/3 מהווסטצ'סטר ומניחים במסננת בצד שיצאו הנוזלים.

לאחר שיצאו הנוזלים טוחנים במעבד מזון את העדשים והבצל עם מחצית מכמות הפטריות(חצי מכמות הפטריות להשאיר בצד) תוך כדי טחינה מוסיפים את הווסטצ'סטר הפפריקה המעושנת המלח והפלפל.

מעבירים לקערה ,מוסיפים את הקוביות של הפטריות שהשארתם בצד ואת פירורי הלחם ולשים עם היד עד למרקם אחיד. לטעום ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם אם המסה שלכם יצאה נוזלית מידי אפשר להוסיף פירורי לחם.

רצוי לתת למסה להתקרר שעה במקרר אבל לא חובה, ולאחר מכן להכין קציצות ולצלות על הגריל.

בתאבון!

המתכון באדיבות מסעדת NOON

כתבות נוספות