סגור

המבורגר פורטובלו ועדשים - לצמחונים

ז באייר התשעח
,
22 באפריל, 2018
22/04/2018 10:40
המבורגר לצמחונים

המבורגר לצמחוניםצילום: shutterstock

פרווה
חצי שעה- שעה
פשוט

מצרכים

400 גרם בצל לבן (פרוס דק)

500 גרם פטריות פורטבלו (קוביות גסות)

600 גרם עדשים ירוקות/שחורות

100 גרם פירורי לחם

30 מל רוטב ווסטצ'סטר

10 גרם פפריקה מעושנת

5 גרם מלח (לפי הטעם)

5 גרם פלפל שחור גרוס

שמן זית

הוראות הכנה

מבשלים את העדשים כ-10 דק' ומסננים (אפשר ורצוי להכניס אותם לאחר הסינון על מגש לתנור לייבוש קל)

מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית עד שהוא נהיה רך ושקוף ומניחים במסננת בצד שיצאו הנוזלים.

מטגנים טיגון קל את הפטריות עם שמן זית ו1/3 מהווסטצ'סטר ומניחים במסננת בצד שיצאו הנוזלים.

לאחר שיצאו הנוזלים טוחנים במעבד מזון את העדשים והבצל עם מחצית מכמות הפטריות(חצי מכמות הפטריות להשאיר בצד) תוך כדי טחינה מוסיפים את הווסטצ'סטר הפפריקה המעושנת המלח והפלפל.

מעבירים לקערה ,מוסיפים את הקוביות של הפטריות שהשארתם בצד ואת פירורי הלחם ולשים עם היד עד למרקם אחיד. לטעום ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם אם המסה שלכם יצאה נוזלית מידי אפשר להוסיף פירורי לחם.

רצוי לתת למסה להתקרר שעה במקרר אבל לא חובה, ולאחר מכן להכין קציצות ולצלות על הגריל.

בתאבון!

המתכון באדיבות מסעדת NOON

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

נתניהו צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בליכוד מגיבים לשקד: "עד לפני חודשיים ניסתה להצטרף לליכוד בעצמה"

קרא עוד