ריבת ענבים

חדשות כיפה אחת מל"ו 01/10/06 00:00 ט בתשרי התשסז

ריבת ענבים, צילום: shutterstock
ריבת ענבים, צילום: shutterstock

מצרכים

קילו וחצי ענבי לכיש

קילו סוכר

הוראות הכנה

קונים קילו וחצי ענבי לכיש ועכשיו זה הזמן!!! כי הם הכי טובים לריבה!

רוחצים ומורידים כמובן את הגבעול (? איך קוראים לזה בעצם)

שמים בסיר גדול ומכסים בקילו סוכר ומניחים בצד ל-לפחות 8 שעות (הכי פשוט - לילה)

מבשלים על אש נמוכה!!! כל הזמן, מקפידים לערבב לעיתים קרובות עד שהסוכר נמס וממשיכים לבשל על אש מ=נמוכה על ל"צמצום" של הסוכר/קרמל וקבלת ריבה.

שזה עוד 2-3 שעות לפחות, לערבב מידי פעם.

חשוב לא לתת לזה לךהשרף כי אז הריבה מקבלת טעם "קרמלי" של סוכר שרוף וכל הטעם של הענבים הולך לאיבוד.

הערות

כתבות נוספות