קרם שוקולד ואגוזים

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/03/20 13:00 יב באדר התשפ

נוטלה, צילום: shutterstock
נוטלה, צילום: shutterstock

מצרכים

(עבור 500 גרם של קרם):

150 גרם אגוזי לוז

30 מ"ל דבש

30 מ"ל שמן חמניות

רבע כפית מלח

150 גרם שוקולד מריר

150 מ"ל חלב

הוראות הכנה

1. קלפו את האגוזים, הניחו אותם בשכבה אחידה במחבת וטגנו ללא שמן.

2. חממו סיר על אש בינונית, הכניסו את האגוזים למשך 5-10 דקות, בכדי שיהפכו לקלויים. ערבבו ללא הפסקה עד שיקבלו גוון חום.

3. המתינו עד שיתקררו ושפשפו אותם בעזרת הידיים, בכדי להסיר את הקליפה (קל יותר לעשות זאת כאשר הם קלויים).

4. לאחר שהאגוזים מוכנים, הכניסו אותם לבלנדר. הוסיפו שמן וטחנו אותם עד לקבלת מרקם קרמי.

5. הוסיפו דבש ומלח, ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.

6. שברו את השוקולד לחתיכות קטנות בכדי להמיס אותו. ניתן לעשות זאת בטמפרטורה נמוכה במשך דקה אחת במיקרוגל. אם השוקולד לא הומס, ערבבו וחממו למשך כ-30 שניות נוספות. חזרו על הפעולה עד שהשוקולד יומס לחלוטין. לאחר מכן, ערבבו יחד עם האגוזים.

7. חממו את החלב וכבו את האש לפני הרתיחה. הוסיפו את תערובת השוקולד והאגוזים.

8. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. צקו לתוך כלי הרמטי. כסו והכניסו למקרר.

הערות

משקל האגוזים במתכון הוא ללא קליפות.
היזהרו בקליית האגוזים. אם הם חומים מדי, הטעם יהיה מריר.
ניתן לצלות את האגוזים בתנור במשך כ-12 דקות ובחום של 170 מעלות.
ניתן לקנות אגוזי לוז קלויים במקום להכין בבית.
אפשר להשאיר את קרם השוקולד והאגוזים במקרר במשך 15 ימים.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

כתבות נוספות