פוקאצ'ות סוף הדרך

Nkamoni 04/02/08 00:00 כח בשבט התשסח

פוקצה, צילום: shutterstock
פוקצה, צילום: shutterstock

מצרכים

לקילו קמח:

חצי כוס סוכר

2 כפיות מלח

2 כפות שמרים (יבשים)

1 שקית אבקת אפיה (עושה את הבצק אוורירי ורך בטירופים)

חצי כוס שמן זית (בלית ברירה אפשר גם שמן אחר, אבל יותר טעים שמנ"ז)

2.5 כוסות מים.

הוראות הכנה

לשים את הבצק (יוצא קצת דביק, לא להיבהל, אחרי התפיחה הוא בסדר)

נותנים לו לתפוח לפחות שעה (ואם קר בחוץ, אז להניח בתנור על חום *נמוך* או ליד המזגן)

אחרי שתפח עורכים עיגולים קטנים ושטוחים ונותנים להם לתפוח עוד טיפטיפה.

אופציות לפוקצ´ות (מלמעלה)-

למרוח שמן זית, ועליו אפשר לפזר:

זעתר

זיתים

בצל מטוגן (או חי)

חציל מטוגן

גמבה

עגבניות (חיות או מיובשות)

פטריות

גבינות קשות למיניהם (גם צהובה)

אחרי ששמים את התוספות, אופים בחום של 180 עד שהבצק מזהיב.

(עדיף להרים טיפה עם מזלג ולראות אם מלמטה זהוב, כי לפעמים השמן זית שלמעלה משחים יותר, וזה יכול להטעות)

הערות

המתכון באדיבות מוחי הקודח והרעב

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר