סנדוויץ' רוסטביף

חדשות כיפה חדשות כיפה 29/01/19 14:24 כג בשבט התשעט

סנדוויץ רוסטביף מאפיית ברמן ורות אופק, צילום: אורן דאי, סטיילינג ענת לבל
סנדוויץ רוסטביף מאפיית ברמן ורות אופק, צילום: אורן דאי, סטיילינג ענת לבל

מצרכים

2 פרוסות לחם EFREE

1 כף חרדל גרגירים

6-5 פרוסות רוסטביף (ראו מתכון, אפשר להשתמש גם ברוסטביף קנוי באיכות טובה)

1 מלפפון חמוץ פרוס לאורכו

1 עלה חסה ערבית חתוך לרצועות

1 עגבנייה פרוסה

לרוסטביף:

½1 ק"ג נתח סינטה מיושן (אפשר גם אנטריקוט או שייטל)

1 כפית חרדל דיז'ון (רגיל או גרגירים)

1/2 כפית מלח גס

1 כף שמן זית

כמה ענפי רוזמרין

הוראות הכנה

1. להכנת הרוסטביף: מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה-שעתיים לפני ההכנה. מחממים תנור לחום מקסימלי (250-220 מעלות).

2. מעסים את הבשר היטב מכל צדדיו בחרדל, במלח ובשמן הזית. מניחים עליו את הרוזמרין. מעבירים לרשת צלייה וצולים בתנור במשך כ-15 דקות עד שהבשר "נסגר" מכל צדדיו.

3. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות וממשיכים בצלייה במשך 60-45 דקות לפי מידת העשייה הרצויה. מוציאים מהתנור ונותנים לבשר לנוח כ-10 דקות לפני שפורסים אותו.

4. להכנת הכריך: מורחים על פרוסת לחם חרדל ומניחים מעל את הבשר בשכבות. מסדרים מעל את פרוסות המלפפון חמוץ והעגבנייה, מניחים מעל את החסה וסוגרים עם הפרוסה הנוספת. כדאי לחתוך את הסנדוויץ' באלכסון ולעטוף בנייר פרגמנט כדי למנוע נזילות.

הערות

המתכון באדיבות "מאפיית ברמן" ורות אופק

כתבות נוספות