חלת דבש חגיגית

חדשות כיפה חן ואלון קורן 26/08/21 14:06 יח באלול התשפא

צילום: אבידג שער ישוב
צילום: אבידג שער ישוב

מצרכים

1 קילו קמח לחם

40 גרם שמרים טריים

100 גרם סוכר

100 גרם דבש

2 ביצים

4 חלמונים

280 מ"ל מים

120 מ"ל שמן קנולה

20 גרם מלח

למריחה:

ביצה

כרבע כוס דבש

הוראות הכנה

מכניסים לקערת המיקסר מים, ביצים, שמן, שמרים, קמח, סוכר ודבש.

בעזרת וו לישה לשים כ-5 דקות עד לאיחוד המצרכים וקבלת בצק רך.

מוסיפים את המלח ולשים כ-3 דקות מוספות.

מכסים בניילון נצמד ושולחים להתפחה של לילה במקרר.

(ההתפחה האיטית תורמת מאד למרקם הרך ולטעם של החלות)

בבוקר מחממים תנור ל180 מעלות.

מוציאים את הבצק מהמקרר ועובדים איתו כשהוא קר.

חותכים את הבצק ל2 חלקים.

על משטח מקומח קלות, מרדדים לעובי של 1.5 ס"מ, ונותנים לו 10 שניות להתכווץ מעט ולחזור לעצמו.

(אפשר להרים מהשולחן ולהחזיר)

קורצים משושים מהבצק (בעזרת קורצן או שבולנה וסכין כמפורט למעלה) ומסדרים אותם צמודים זה לזה על מגש עם נייר אפייה.

מורחים ביצה על על הבצק ומתפיחים להכפלת הנפח (בערך 40 דקות)

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, לבערך חצי שעה, עד להשחמה יפה.

כשהחלות יוצאות מהתנור, כשהן עוד רותחות,

מושחים אותן בדבש ביסודיות.

(אם הדבש לא נוזלי אפשר להמיס אותו עם 1-2 כפות מים רותחים)

המתכון באדיבות חן ואלון קורן

כתבות נוספות