מצרכים
*->> הכמויות עבור קילו אחד של קמח מלא 70%. אם עושים 2 ק"ג- צריך להכפיל כמויות בהכל <<*-
1 ק"ג קמח מלא 70%
3 כפיות מלח
5 כפות סוכר
4 כפיות שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים
9 כפות שמן זית או קנולה
הוראות הכנה
- 1 ק"ג קמח- לשים בקערה. להוסיף 3 כפיות מלח ולערבב היטב. להוסיף 3 כפות סוכר ולערבב.
- 4 כפיות שמרים יבשים- לשים בקערית נפרדת, להוסיף 2 כפות סוכר, לערבב.
(סה"כ סוכר לק"ג קמח- 5 כפות)
להוסיף לשמרים 1 כוס מים פושרים, לערבב ולהניח בצד לכמה דקות, לתסיסה ותפיחה.
- 2 כוסות מים פושרים- לשפוך לקמח.
(סה"כ מים פושרים לק"ג קמח – 3 כוסות).
- להוסיף לקמח את השמרים כפי ששמנו בצד.
- להתחיל ללוש, וכשהבצק מתחיל להגבש, אבל עדיין יש קמח בצדדים,
- להוסיף 9 כפות שמן זית (או שמן קנולה). ללוש היטב, 7-10 דקות.
- להניח מגבת או ניילון על הקערה, להניח להתפחה:
** אני מתפיחה ככה כל הלילה של חמישי במקרר.
^^אם לא כל הלילה, אז כשעתיים-שלוש מחוץ למקרר, עד שיכפיל נפח. ללוש שוב, ולהניח שוב ל20 דקות להתפחה קצרה נוספת.
- ללוש פעם שלישית, לעשות צורות ולהניח על תבנית אפיה עם נייר אפיה.
מעל- ביצה, שומשום, קצח..
- לאפות בחום בינוני (180 מעלות) כ30-40 דקות.
הערות
המתכון באדיבות חברה טובה שנתנה לי את המתכון