קציצות דגים של אלון קורן

אלון וחן קורן 19/08/21 11:47 יא באלול התשפא

צילום: חן ואלון קורן
צילום: חן ואלון קורן

מצרכים

500 גרם דג קצוץ (אני אוהבת לעבוד עם מוסר ים, ואפשר לערבב גם דניס, לוקוס, מה שאוהבים)

מלח, פלפל

גרידה מחצי ליים (או לימון)

חופן כוסברה קצוצה

חופן פטרוזיליה קצוצה

מעט נענע קצוצה

רבע כוס שמן זית

לרוטב:

1 בצל

20 עגבניות שרי (כל צבע וכל סוג שיש)

2 עגבניות רגילות

2 תפוחי אדמה

מלח, פלפל

הוראות הכנה

בקערה מערבבים היטב היטב את הדגים, התבלינים, הירק ושמן הזית. מערבבים היטב אבל, לא להתעצל.

מניחים בצד ובינתיים מכינים את הוטב:

קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר רחב עם שמן זית (בנדיבות שמן זית).

כשמשחים, מזיזים את הבצל הצידה.

חוצים את העגבניות שרי לחצי לאורך, ואת העגבניות הגדולות לרבעים לאורך ומניחים עם הצד הפתוח כלפי השמן.

כשהעגבניות מתחילות להחרך ולהתרכך מערבבים ומועכים אותן מעט עם כף עץ.

מוסיפים כוס מים ומבשלים על אש נמוכה. מתבלים במלח ופלפל.

קולפים את תפוחי אדמה וחותכים לאורך, מבשלים בתוך הרוטב בסיר סגור עד לריכוך, במידת הצורך מוסיפים מים.

מגלגלים קציצות מהדגים ומבשלים ברוטב, מנענעים את הסיר מצד לצד בעדינות כך שכל קציצה תמצא את מקומה ברוטב.

מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כחצי שעה ברתיחה עדינה.

המתכון באדיבות אלון וחן קורן

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר