שניצל קוד

חדשות כיפה חדשות כיפה 19/08/19 14:46 יח באב התשעט

שניצל קוד, צילום: דן פרץ
שניצל קוד, צילום: דן פרץ

מצרכים

100 ג' פילה קוד במשקל

100 ג' קורנפלור (שתי כפות)

50 ג' קמח (כף אחת)

1 חלמון

קורט מלח

מים/סודה לערבוב

פירורי פנקו לציפוי

שמן לטיגון עמוק

לרוטב:

2 כפות שמן קנולה

100 ג' קוביות פלפלים (רצוי צבעוני)

150 ג' צילי מתוק (3 כפות)

כף מיץ לימון

קובית חמאה (30 ג')

30 ג' כוסברה (חופן קטן)

30 ג' בצל ירוק קצוץ (חופן קטן)

40 מ"ל מים (כף אחת)

2 פרוסות לימון דקות

מלח ופלפל שחור גרוס לתיבול

הוראות הכנה

בקערה לערבב היטב את הקורנפלור, קמח, מים/סודה, וחלמון לבלילת טמפורה סמיכה.

לצפות היטב את הדג עם הבלילה. יש לוודא שהדג עטוף בשכבה דקה של טמפורה.

לאחר מכן לצפות בפירורי פנקו את הדג ולטגן עד שמזהיב.

לרוטב:

מחממים מחבת ושמים מעט שמן קנולה, מוסיפים את הפלפלים וצורבים קלות.

לתבל עם מלח ופלפל. מוסיפים את הצ'ילי המתוק, מיץ לימון, מים, חמאה, ופרוסות הלימון.

להביא לרתיחה ולאחד את הרוטב.

להוסיף את הכוסברה והבצל ירוק ולהוריד את המחבת מהאש.

הערות

רצוי להגיש עם אורז לבן או פירה, על התוספת את הדג ובקערית את הרוטב

המתכון באדיבות רשת ביגה והשף ליאור חייניץ

כתבות נוספות