קדירת בקר

חדשות כיפה מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka 19/03/23 12:20 כו באדר התשפג

צילום: TEKA Studio
צילום: TEKA Studio

מצרכים

1 ק"ג נתח אונטריב

1 בצל קצוץ

2 כרישה בחיתוך ג'וליאן

3-4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות

4 גזרים בחיתוך ג'וליאן

1 בירה כהה

750 מ"ל ציר בקר

שמן זית כתית

מלח

פלפל שחור טחון

1 עלה דפנה

3 שיני שום

2 כפיות רסק עגבניות

רוזמרין

הוראות הכנה

מתבלים את הנתח במלח ופלפל. מכסים תחתית סיר בשמן זית ומחממים על הכיריים, מוסיפים את הבשר, משחימים משני צדדיו, מוציאים ושומרים בצד.

באותו הסיר מוסיפים את הבצל, הכרישה והגזר, מטגנים עד לריכוך ולאחר מכן מוסיפים את השום הקצוץ ומבשלים עד להשחמה.

מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים את נתחי הבקר שהשחמנו קודם.

יוצקים לתבשיל את הבירה ונותנים לאלכוהול להתאדות במכסה פתוח. לאחר מכן מוסיפים את הציר, הרוזמרין ועלה הדפנה, ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים במכסה סגו. מידי פעם יש לערבב ולבדוק את רמת הנוזלים ר תוך ערבוב מידי פעם. במידת הצורך, מוסיפים עוד ציר או מים.

לאחר שעתיים בודקים שהבשר רך אם כן, מוסיפים את תפוחי האדמה, ומבשלים עוד כ- 15 דקות. לאחר שתפוחי האדמה רכים, מסירים מהאש ומגישים.

כתבות נוספות