מצרכים
לסינטה רוסיני:
480 גרם סטייק סינטה עגל
שמן זית
4 פרוסות כבד אווז
מלח אטלנטי
לטופינג:
8 בצלצלי שאלוט
180 גרם פטריות
לרוטב:
160 מ"ל יין אדום
200 מ"ל ציר בקר
10 גרם עמילן תירס
50 מ"ל מים
הוראות הכנה
מתחילים בהכנת הטופינג: מחממים מעט שמן זית במחבת, מוסיפים את בצלצלי השאלוט הקלופים ומבשלים עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומבשלים כחמש דקות נוספות. מסירים מהאש לצינון
לרוטב: יוצקים את היין לאותה המחבת בה בושל הטופינג (לספיגת הטעם גם ברוטב) ומצמצמים על אש קטנה. יוצקים את הציר, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות על אש בינונית-נמוכה. אם הרוטב לא סמיך מספיק, ניתן להוסיף מעט עמילן תירס מומס במים לתערובת ולהמשיך לבחוש עד להסמכה.
לסינטה רוסיני: פורסים את נתח הסינטה למדליונים ומברישים בשמן זית. מבשלים בגריל עד לקבלת מידת עשייה מדיום. כשצריך להפוך את המדליונים, מניחים פרוסת כבד אווז על החלק העליון של כל מדליון ומבשלים עוד שלוש דקות, או עד שהכבד מזהיב.
צלחות: מניחים את המדליונים, זורים מלח אטלנטי, את הרוטב ומעל הכול את טופינג בצלי השאלוט והפטריות.