כתף טלה על מצע אושפלאו ותפוח מקורמל בדבש

חדשות כיפה 28/09/23 12:30 יג בתשרי התשפד

צילום: פיטמאסטר
צילום: פיטמאסטר

מצרכים

צ'ילי כפה

חצי קילו קוביות חזה טלה

3 בצלים קצוצים

2 גזרים גדולים מגורדים

4 כוסות אורז

מלח, פלפל שחור, אבקת בצל

תפוחי עץ

דבש

הוראות הכנה

1. כתף טלה: מתבלים עם צ'ילי קפה, שמים במעשנה/תנור על 110-120 מעלות. אחרי 4-5 שעות עוטפים וממשיכים עד 8-9 שעות לטמפרטורה פנימית של 96-98 מעלות. ניתן לרסס עם מי סילאן.

2. אושפלואו: מטגנים קוביות חזה טלה, מוסיפים בצל, גזר ומתבלים. כשהטלה שחום מוסיפים אורז וממשיכים לערבב ולטגן עוד מספר דקות.

3. מוסיפים כ-6 כוסות מים רותחים, מנמיחים חום, מערבבים, טועמים את הנוזלים ואם צריך מתקנים מעט תיבול. מבשלים מכוסה על חום נמוך.

4. מומלץ להמשיך בסיום הבישול עוד כשעתיים מכוסה היטב בתנור על חום נמוך כ-100 מעלות.

5. תפוחי עץ מקורמלים: קולפים וחותכים לקוביות ומקפיצים קלות על אש מאוד גבוהה עם נגיעה של דבש וצ'ילי קפה.

6. דבש מתובל: מרתיחים דבש על אש נמוכה ומשלבים צ'ילי קפה עד שמעט מלוח וחריף עם טעמי קינמון מורגשים. צריך לשמור חם בשביל מרקם נוזלי.

7. הגשה: אפשר לחמם את הכתף, האורז והדבש בפלטה, אפשר להחזיק אותם חמים בצידנית עד הערב חג. אין צורך לחמם את התפוחים. מניחים האורז במגש עגול יפה, מסביב התפוחים, על הכל הכתף ומעל הכל זילוף דבש ופטרוזיליה קצוצה דק. בחלוקה לפרק את הכתף לתוך האורז ולהגיש לצלחות.

המתכון באדיבות פיטמאסטר

כתבות נוספות