פסטרמה הודו ביתית מופחתת נתרן

חדשות כיפה מאגר המתכונים 08/02/17 17:20 יב בשבט התשעז

מצרכים

11/2 ק"ג חזה הודו

1/4 כוס שמן

1/2 כוס מים

1/2 כוס סילאן

2 כפות דבש

3 כפיות "מלח הארץ" מופחת נתרן – 50% פחות נתרן

3 כפות סוכר חום

5 כדורי פלפל אנגלי

5 עלי דפנה, 3 שיני שום , 1 כף פפריקה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

* מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.

* מניחים את נתח ההודו בתבנית/קערה ויוצקים מעליו את הרוטב. משהים למשך כשעה.

* מעבירים את נתח ההודו לתבנית אפייה (שומרים את יתרת הרוטב), מכסים ברדיד אלומיניום ומכנסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-50 דקות.

* לאחר 50 דקות מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים מהרוטב על נתח ההודו ואופים עוד כ-10 דקות ללא כיסוי.

* מוציאים מהתנור ומנחים את הנתח להתקרר.

המלצת השפית עמית דהאן: לפרוס את הנתח כשהוא קר ולהגיש עם לחם שחור וחרדל איכותי.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

הכנת פסטרמה ביתית תאפשר לכם ליהנות מפסטרמה איכותית וטעימה, בעלת אחוז נמוך יותר של שומן ונתרן
צילום התמונה: כפיר חרבי

המתכון באדיבות שפית עמית דונסקוי, מלח הארץ

כתבות נוספות