מצרכים
11/2 ק"ג חזה הודו
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
1/2 כוס סילאן
2 כפות דבש
3 כפיות "מלח הארץ" מופחת נתרן – 50% פחות נתרן
3 כפות סוכר חום
5 כדורי פלפל אנגלי
5 עלי דפנה, 3 שיני שום , 1 כף פפריקה
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
* מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
* מניחים את נתח ההודו בתבנית/קערה ויוצקים מעליו את הרוטב. משהים למשך כשעה.
* מעבירים את נתח ההודו לתבנית אפייה (שומרים את יתרת הרוטב), מכסים ברדיד אלומיניום ומכנסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-50 דקות.
* לאחר 50 דקות מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים מהרוטב על נתח ההודו ואופים עוד כ-10 דקות ללא כיסוי.
* מוציאים מהתנור ומנחים את הנתח להתקרר.
המלצת השפית עמית דהאן: לפרוס את הנתח כשהוא קר ולהגיש עם לחם שחור וחרדל איכותי.
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הערות
המתכון באדיבות שפית עמית דונסקוי, מלח הארץ