כתף עגל בחרדל ודבש

חדשות כיפה אחת מל"ו 24/01/07 00:00 ה בשבט התשסז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

קילו וחצי כתף עגל, 2 כפות חרדל באיכות טובה, כף גרגרי חרדל יבשים, 2 – 4 שיני שום כתושות, 2 – 3 כפות דבש, מיץ וקליפה מגוררת מתפוז אחד, ½ כפית פלפל אדום חריף יבש קצוץ, כף חומץ, כף שמן, כוס משמשים מיובשים

הוראות הכנה

שעתיים לפני הבישול מנגבים את הנתח. מערבבים בקערה את כל החומרים, חוץ מהמשמשים. מורחים את כל צדי הנתח. במשך השעתיים הופכים מידי פעם את הנתח ברוטב. מחממים תנור לחום בינוני (180 – 190 מעלות) שוטפים את המשמשים במים חמים ודוחפים מסביב לבשר. הנתח צריך להיות במרכז התבנית, כשהצד עם השומן למעלה. אופים שעה, כשמדי פעם שופכים עליו מרוטב שהצטבר. אפשר גם להפוך את הנתח, אך בלי לדקור אותו במזלג. כשהוא מוכן מחכים 10 דקות לפני שפורסים אותו.

הערות

כתבות נוספות