קדרת בקר ביין ופטריות

חדשות כיפה באדיבות מסעדת שרולה 14/07/22 10:34 טו בתמוז התשפב

צילום: יחצ שרולה
צילום: יחצ שרולה

מצרכים

למשרה:

בקבוק יין אדום

5 גרגירים מכל סוג : פלפל אנגלי שלם, פלפל שחור שלם, עלי דפנה

לתבשיל:

1 קג' בקר חתוך לקוביות של 3X3 (רצוי בשר ראש או שוק מס' 8 )

3 בצלים חתוכים לקוביות של 3X3

4 שיני שום קצוצות

2 גבעולי טימין

1 גזר פרוס גס

חצי סלרי אמריקאי פרוס גס

כף קמח

1.5 לט' מים

1 קג' פטריות מעורבות (שמפיניון , יער ופורטובלו ) חתוכות גס

1 זר קטן של פטרוזיליה קצוצה

מלח , פלפל שחור , 1 כף חרדל

מעט שמן

הוראות הכנה

משרים את הבשר ביין אדום מבעוד יום עם התבלינים

מסננים ומטגנים את קוביות הבשר בשמן חם עד להשחמה ומוציאים אותן הצידה.

מטגנים את הבצל הסלרי והגזר עם הטימין באותו שמן עד לצבע זהוב ומוסיפים את השום.

מחזירים את הבשר, מפזרים את הקמח להמשך טיגון של כדקה ומוסיפים את היין והמים תוך כדי ערבוב.

מביאים לרתיחה , מנמיכים ומבשלים בסיר מכוסה עד שהבשר רך (כשעתיים וחצי) תוך כדי תיבול ראשוני.

מוסיפים את הפטריות והפטרוזיליה ומבשלים יחד עוד כשעה.

כתבות נוספות