מצרכים
כרעיים עוף לפי כמות סועדים (אפשר גם כנפיים)
2 בצל לבן גדול
2 כפות רסק עגבניות
חבילת פתיתים
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה, שמן זית
הוראות הכנה
מחממים סוטאז (סיר רחב) עם שמן זית (בנדיבות).
קוצצים את הבצל ומוסיפים פנימה.
מטגנים היטב ככה בכיף עד להזהבה יפה.
בקערה מערבבים את רסק העגבניות עם חצי כף פפריקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
מוסיפים לבצל ומטגנים יחד כמה דקות על האש הכי נמוכה.
מוסיפים את העופות עם העור למטה,
מגבירים את האש לבינונית וסוגרים את הסיר.
כשהסיר רותח, מנמיכים את האש חזרה, ומבשלים כשעה עד שהעוף מוכן.
הופכים את העוף חזרה,
מוסיפים 3.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפתיתים, מערבבים וסוגרים את הסיר חצי סגירה.
כשהפתיתים מוכנים מכבים את האש, פותחים את הסיר ונותנים לזה לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
הערות
המתכון באדיבות חן ואלון קורן