עוף ממולא בפיסטוקים

חדשות כיפה אחת מל"ו 03/09/07 00:00 כ באלול התשסז

עוף ממולא בפיסטוקים
עוף, צילום: שאטרסטוק
timerזמן הכנה30 דק׳local_fire_departmentזמן בישול90 דק׳restaurantמנות4speedרמת קושיבינוניverifiedכשרותחלבי
checklist

מצרכים

  • 4 כפות שמן זית
  • בצל קצוץ דק
  • ½ כוס אורז מבורר, שטוף ויבש
  • כוס מים חמים
  • שן שום קצוצה דק
  • 100 גרם פיסטוק חלבי קצוצים
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
  • כפית טימין מיובש
  • עוף במשקל 2 ק״ג
  • ½ כוס מיץ לימון טרי
  • קילו תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
  • ½ כוס שמן זית
  • כפית טימין מיובש
  • ½ כוס מים
  • מלח
  • פלפל
menu_book

אופן ההכנה

1

מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את האורז ומערבבים עד שכל גרגריו מכוסים בשומן. מוסיפים את המים החמים ומערבבים, ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות עד שהמים כמעט מתאדים.

2

מסירים את המחבת מהאש, מוסיפים את השום, הפיסטוקים, מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת, טימין ומלח, מערבבים היטב ומניחים את המלית להצטנן.

3

מחממים את התנור ל-200 מעלות. מנקים את העוף היטב, מייבשים במגבות נייר בפנים ובחוץ, וממלאים את חלל העוף במלית האורז והפיסטוק. סוגרים את הפתח בחוט ומחט או בקיסם שיניים.

4

משפשפים את העוף במיץ לימון טרי, מלח, פלפל ותבלינים. מניחים את העוף בתבנית צלייה ומסדרים את תפוחי האדמה מסביבו.

5

יוצקים שמן זית על העוף ותפוחי האדמה, מוסיפים חצי כוס מים וטימין מיובש, ואופים בתנור לשעה וחצי. מידי רבע שעה הופכים את העוף לצד אחר, וכל כמה דקות מרטיבים את תפוחי האדמה במיצים שבתבנית.

info

הערות