מצרכים
4 נתחים של לחי בקר
50 גרם פורצ'יני פטריות מושרות במים
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
2 גזר
8 בצלי שאלוט
8 ארטישוק ירושלמי
2 גבעול טימין
1 עלה דפנה
3 גרגרי פלפל אנגלי
3 בקבוקי בירה כהה
1/2 כוס חומץ בלסמי
1/2 כוס סוכר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
1. מטבלים את הלחי במלח ופלפל וסוגרים בסיר רחב מחומם עם מעט שמן
2. מוסיפים את הסוכר והחומץ הבלסמי ומצמצים עד לקבלת סירופ
3. מוסיפים את הבירה ומצמצמים את הנוזל לחצי הכמות
4. מוסיפים מים או ציר בקר עד לכיסוי, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומכפים את הנוזל
5. מוסיפים עלה דפנה, טימין, פלפל אנגלי, ופטריות פורצ'יני
6. במקביל, קולפים את הירקות וחותכים לקוביות גסות
7. מטגנים את הירקות עד להשחמה עם מעט שמן, מלח ופלפל לפי הטעם, לאחר מכן מניחים על נייר סופג
8. לאחר 3 שעות של בישול הלחי בודקים אם הוא רך במידה, מוסיפים את הירקות ומבשלים עוד כעשרים דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן
הערות
המתכון באדיבות שף מוטי אוחנה מסעדת החצר