חזה עוף צרוב באבוקדו

חדשות כיפה 04/09/18 15:24 כד באלול התשעח

חזה עוף צרוב באבוקדו, צילום: shutterstock
חזה עוף צרוב באבוקדו, צילום: shutterstock

מצרכים

מתכון ל-4 סועדים (גודל מנה: חצי חזה עוף ו-1/4 כוס תערובת אבוקדו

כף וחצי של תערובת תבלינים על פי הטעם

4 חצאי חזה עוף ללא עור וללא עצמות

כף שמן זית

אבוקדו אחד קלוף וחתוך לקוביות

2 כפות עלי כוסברה קצוצים

1 פלפל חריף ללא גרעינים קצוץ דק דק

2 כפות מיץ ליים או לימון

¼ כפית מלח

ליים או לימון חתוך לרבעים

הוראות הכנה

בזקו תערובת תבלינים על שני צדי חזה העוף. חממו שמן במחבת טפלון גדולה לחום גבוה. הניחו את נתחי העוף על השמן החם, טגנו משני הצדדים דקה אחת או עד צריבה קלה . הורידו גובה הלהבה לבינונית ובשלו 3 דקות מכל צד עד להשחמה.

אחדו את קוביות האבוקדו, כוסברה, פלפל חריף, מיץ ליים או לימון, ומלח. טפטפו מיץ מרבע ליים או רבע לימון על כל נתח. הגישו לצד תערובת האבוקדו.

הערות

אבוקדו הוא סופר-פוד ומומלץ להוסיף אותו לכל מנה. הוא עשיר בשומן חד בלתי רווי, בסיבים תזונתיים ובוויטמין E, ומוסיף טעם ומרקם לעוף.
ערכים תזונתיים למנה
221 קלוריות, 42% קלוריות משומן
10.3 גרם שומן
1.8 גרם שומן רווי
6 גרם שומן בלתי רווי
1.4 גרם שומן רב בלתי רווי
27.4 גרם חלבון
5.2 גרם פחמימות
66 מ"ג כולסטרול
370 מ"ג נתרן
22 מ"ג סידן

המתכון באדיבות דיאטנית עינת מזור בקר ממרכז DMC

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר