חזה עוף בתנור עם ירקות שורש

כו בתמוז התשעב
,
16 ביולי, 2012
16/07/2012 23:07

צילום: shutterstock

בשרי
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

3 חזות עוף חצויים (סה"כ 6 נתחים)

1 סלק בינוני

1 קולורבי גדול

1 בטטה בינונית

3 בצלים בינוניים

6 שיני שום כתושות

1 גמבה בינונית חתוך דק דק (אפשר גם לטחון)

חופן פטרוזיליה קצוצה

מעט ג´ינג´ר טרי

2 כפות שמן זית

רבע כוס יין מתוק

מלח, פלפל

*אפשר להגדיל את הכמות של הסלק, קולורבי, בטטה - ואז הם מהווים תוספת מצויינת.

הוראות הכנה

מקלפים וחותכים לקבויות גדולות (בערך 3*3 ס"מ) את ה: סלק, קולורבי, בטטה ובצל

מניחים בתבנית חסינת אש ורחבה

מפזרים מעל מלח, פלפל ושמן זית, ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום בינוני.

בזמן שהירקות נאפים, מכינים את המשרה:

מחממים במחבת את השמן זית + שום + גמבה + ג´ינג´ר + מלח

מטגנים מעט עד שהטעמים מתערבבים

מוסיפים את היין

וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים

מורידים מהאש ומוסיפים לתערובת את הפטרוזיליה

לוקחים כל אחד מנתחי העוף, ומגלגלים בתערובת, ומניחים בקערה

שופכים מעל את שאריות הרוטב, ומשרים עד שהירקות בתנור מתרככים מעט

(לחרוצים שביננו -אפשר להכין את המשרה ולהשרות בו כבר כמה שעות מראש...)

כשהירקות מתרככים מעט, מניחים מעליהם (בשכבה אחת) את חזות העוף, ואופים ל-10 דקות

הופכים ואופים 10 דק´ נוספות

הערות

6 מנות (גדולות) ניתן לפרוס לפרוסות לפני ההגשה.
מתאים להגיש עם אורז לבן או סלט עלים ירוקים (חסה/בייבי וכד´)
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

המאבק באש במושב יערה צילום: תיעוד מבצעי כבאות והצלה

גל שרפות ברחבי הארץ; הרוחות לא נפסקות

קרא עוד