המבורגר בקר עם תפוחים מצופים

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/08/18 01:35 יט באלול התשעח

המבורגר בקר עם תפוחים מצופים, צילום: גליה אבירם
המבורגר בקר עם תפוחים מצופים, צילום: גליה אבירם

מצרכים

(מתכון ל-5 סועדים):

5 לחמניות להמבורגר

5 כפות איולי -צ'ילי (מתכון מצורף)

5 עלי חסה אייסברג

10 מלפפונים חמוצים פרוסים

5 קציצות המבורגר (מתכון מצורף)

5 פרוסות חזה אווז

10 יחידות תפוחי עץ מצופים (מתכון מצורף)

5 כפיות דבש

מרכיבים ל-5 קציצות המבורגר:

300 גרם צוואר טחון גס

450 גרם אונטריב טחון גס

250 גרם שפונדרה טחון גס

10 גרם (2 כפיות) מלח

15 גרם (3 כפיות) פלפל שחור טחון דק

200 מ"ל (כוס) משקה סודה

1 בצל קצוץ מטוגן עד להזהבה

הוראות הכנה

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל סוגי הבשר הטחון, מוסיפים את משקה הסודה והתבלינים ולשים כדקה עד ליצירת תערובת אחידה (יש להימנע מלישת יתר). מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים עד להיטמעות אחידה בבשר. יוצרים קציצות במשקל 250-200 גרם, בגובה 2 ס"מ. מחממים מחבת כבדה (רצוי פסים) משומנת היטב ומניחים את הקציצות. צולים משני הצדדים למידת העשייה הרצויה.

איולי צ'ילי

אופן הכנה: בקערת ערבוב מערבבים 3 כפות מיונז ו6 כפות צ'ילי מתוק עד להתחברות המיונז עם הצ'ילי.

תפוחים מצופים

מרכיבים:

2 יחידות תפוח גראנד סמית

2 כפות קמח

ביצה אחת

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס דק

פירורי לחם זהב גסים

אופן הכנה:

פורסים את התפוחים לעיגולים בעובי של 1 ס"מ ומוציאים את ליבת התפוח בעזרת סכין קטנה, כך שתיווצר לנו טבעת תפוח. מקמחים את טבעות התפוח בקמח וטובלים בביצה טרופה עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס דק, מצפים בעדינות בפירורי לחם.

מטגנים את התפוחים בשמן שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות כדקה בכל צד או עד להזהבה.

מומלץ לטגן את התפוחים בסמיכות להגשת ההמבורגר.

אופן הרכבת המנה:

על חלקה התחתון של הלחמנייה מורחים את האיולי צ'ילי ומניחים את החסה והמלפפון חמוץ, מעליהם מניחים את הקציצה (מומלץ במידת עשייה MW) ומעלייה חזה אווז ותפוחים מצופים. מזלפים מעל מעט דבש, ובתיאבון!

מומלץ להגשה עם צ'יפס בצד.

המתכון באדיבות רשת BBB

כתבות נוספות