מתכון לשבת מתכון לטורטיית בשר עסיסית שתגרום לכם להיכנס למטבח למרות החום

בלוגרית האוכל מציגה עוד מתכון מנצח לשבת קיצית: ארוחה שלמה מגולגלת בתוך טורטייה רכה, פריכה ועסיסית, שכל המשפחה נהנית ממנה. וגם, הטיפ שחשוב לדעת לפני שמגלגלים את הבשר והתבלינים בבצק

חדשות כיפה חדשות כיפה 21/07/22 11:37 כב בתמוז התשפב

מתכון לטורטיית בשר עסיסית שתגרום לכם להיכנס למטבח למרות החום
צילום: עטרה ז'ורנו

מצרכים לטורטיית בשר בנגיעות מתוקות 

למילוי:

חצי קילו בשר טחון.
2 בצלים.
חצי צרור פטרוזיליה.
100 גרם צנוברים.
2 כפות סילאן.
תבלינים: מלח, פלפל שחור, ראס אל חנות וצילי גרוס.

אופן ההכנה:

יש לטגן את הבצלים עד הזהבה ולאחר מכן להוסיף את הבשר ולטגן במשך 10 דקות. להוסיף את הפטרוזיליה והצנוברים. יש להוסיף את התבלינים והסילאן, לערבב היטב ולטגן עוד מספר 5 דקות. חשוב מאוד להתחיל לעבוד עם הטורטייה כשהבשר קר. הכינו קערה עם ביצה וקערה עם פרורי לחם ושומשום. יש לשים 2 כפות במרכז הטורטייה, לקפל בצדדים, ולגלגל לרווח קטן. לטבול את הטורטייה בביצה ולצפות בשומשום ופירורי לחם. לטגן היטב מכל הצדדים.

רוטב פטריות

מצרכים

2 בצלים.
1 גזר.
1 חבילת פטריות חתוכות.
2 כפות שמיר טרי.
2 כפות קורנפלור עם מעט מים.
תבלינים: מלח, פפריקה מעט- רק בשביל הצבע ופלפל שחור.

אופן ההכנה

לטגן היטב את הבצל יחד עם הגזר עד להזהבה ולהוסיף את הפטריות והשמיר, לטגן מעט.
להוסיף 4 כוסות מים ותבלינים, לבשל היטב כ-15 דקות. לאחר מכן לקחת 2 כפות קורנפלור עם מעט מים ולשים בסיר, הרוטב יוצא סמיך ועסיסי.