פטה כבד

חדשות כיפה חדשות כיפה 17/04/19 00:17 יב בניסן התשעט

פטה כבד, צילום: מסעדת סומסה רמת גן
פטה כבד, צילום: מסעדת סומסה רמת גן

מצרכים

500 גרם כבדי עוף נקיים וצלויים

150 גרם ערמונים קלופים

2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לרצועות

1/2 כוס יין אדום יבש

3 כפות דבש תמרים

1 כפית סוכר חום

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

מלח לפי הטעם

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל.

כאשר הבצל מזהיב, מוסיפים כפית סוכר חום ומקרמלים.

מוסיפים את כבדי העוף, הסילאן, הערמונים והיין האדום ומביאים לבעבוע.

מצמצמים את היין ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

מעבירים הכל למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד

וחלק.

את הממרח שקיבלנו מעבירים דרך מסננת בעזרת מרית

לקבלת ממרח קרמי ועדין ומניחים לקירור.

את הפטה מכניסים לשקית זילוף ומגישים בליווי ריבה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

מסעדת סומסה כשרה לפסח, בכשרות מהודרת רבנות רמת גן, ורבנות רמת גן בשרים של הרב מחפוד. ממוקמת במתחם הבורסה ברמת גן.

המתכון באדיבות מסעדת סומסה, רמת גן

כתבות נוספות