קפיצה לאיטליה

לכבוד יום ירושלים קפצנו לביקור במסעדה איטלקית שמצאה את מקומה במרכז העיר. קיבוץ גלויות כבר אמרנו?

חדשות כיפה אביגיל ארד 30/05/11 22:29 כו באייר התשעא

מבנה עתיק בן שתי קומות, הכולל מרפסת פאטיו נעימה ושובת לב, לישיבה שלווה בחוץ, גג קסום שמשקיף על הטיילת החדשה במרכז מדרחוב בן שטח הירושלמי, זאת ללא ספק התפאורה המושלמת לגבריאלה, מסעדת שף גורמה, כשרה למהדרין בד"צ בית יוסף. המקום מעוצב בחן אלגנטי ומודרני, עם רצפות פרקט מעץ, ריהוט עץ המשולב עם כסאות עור לבנים ויפים, תאורה חמה ואינטימית וכאמור חלל בין שתי קומות, שרק צפיפות קלה המורגשת, בעיקר בקומה התחתונה, מעיבה מעט על האווירה. המסעדה משלבת סגנון איטלקי ותפריט דגים בלתי שגרתי ומיוחד, המוגשים בקפידה.

(צילום: יחצ)



ז'אק דיין השף והבעלים, רק בן 39, אבל בעל רזומה עשיר. הוא בן לשושלת שפים מכובדת, ("דור רביעי בענף"), למד את רזי המטבח ב ECOLE JEAN FERRANDI, בית הספר השלישי בגודלו באירופה לבישול ולקונדיטוריה. שם במשך שלש שנות לימוד מפרכים התנסה ובהמשך אף הוכשר להיות שף וקונדיטור. "במקביל", מגלה דיין, "ניצלתי את החופשות וההפסקות לבלות במטבח של אבי במסעדות שבבעלותו בצרפת והתעקשתי להתנסות בהכנת כל המנות בעצמי. התחום קסם לי מאד ותמיד ידעתי שאמשיך בקולינריה". אבל את ההתמקצעות האמיתית, טוען ז'אק, לומדים רק כשמתמידים בעשייה, "הניסיון והדמיון מולידים את המנות הטובות ביותר. עם הזמן למדתי לערבב טעמים וכך אתה למד איזה טעם מתאים למה ומה יכול להתערבב טוב ביחד".

לצלילי מוסיקה איטלקית נעימה מוגשות בזו אחר זו המנות המעולות. על הבוקר - תפריט "בונז'ורנו" המפנק, שייקח אתכם למסע קולינרי חובק עולם. כך תוכלו לדלג לטוסקנה, לנורבגיה ולבלקן אם תרצו, בו זמנית. בצהריים מוצעות ארוחות עסקיות מפנקות ומשמחות, דגים משובחים ומנות אחרונות מיוחדות ועם ערב מנות נוספות מצטרפות לחגיגה. אפשר, כמובן, לבחור במנות בנאליות כפטוצ'יני ברוטב שמנת פטריות, אולם אני ממליצה להמר ולנסות מידי פעם לטעום מאחת המנות המורכבות יותר, שכן המסעדה מתמחה ברטבים מיוחדים המתלווים גם למנות פשוטות והופכות אותן לערבות באופן מיוחד. החיסרון היחידי שחשתי, בהקשר הזה, היה הנטיה- המבורכת לרוב אולם פה היתה מעט מוגזמת- להשתמש בשילובי מתוק-מלוח מפתיעים. אחטא לאמת אם אומר שסבלתי מהטעם המיוחד, ובכל זאת היו מנות שהמתוק גרע מהן מעט. שתי מנות מומלצות במיוחד בעיני הן דניס מצופה פיסטוקים ברוטב זעפרן, וביצה עלומה על מצע אספרגוס, פרמזן וסלמון מעושן. מנות מפתיעות עם שילוב טעמים מוצלח ביותר, לא מעט בזכות הרטבים העשירים.

גבריאלה, רחוב בן שטח 5, ירושלים, כשרות בד"צ בית יוסף