מבקרים בגיליס

אם הגעתם לטייל בצפון, עשו לעצמכם טובה ולכו לגיליס במושב נוב. יודעים מה? בלי שום קשר לטיול, סעו לגולן וכנסו לגיליס.

חדשות כיפה בעז פרידמן 01/03/12 19:09 ז באדר התשעב

מבקרים בגיליס

השבוע הסוער שצפו התחזיות משך אותנו צפונה. בחדשות בישרו "שלג בחרמון ובהרים הגבוהים" ואנחנו התחלנו במרדף אחרי החומר הלבן. הי, אתם באתר כיפה, לא בהודו!

בדרום רמת הגולן, נמצאת נוב. לא יודע לגבי כוהנים, אבל בשר מעולה בטוח תמצאו שם. בחוות גיליס קצבייה משפחתית ובמקום מועברות סדנאות בשר הכוללות הסברים על בשר, טעימות של בשר ומכיון שאתם בגולן, גם תהיו קרובים לבשר. אסד.

פעם בשבוע (חמישי) נפתח המקום במתכונת של מסעדה לטובת קהל הסועדים. הזמינו מקום מראש, אם לא יהיה שולחן פנוי תצטרכו לחכות שבוע.

"רעבה?" שאלתי את תהל, "תמיד" ענתה. מצא מין את מינו. הריחות במסעדה עבדו על החושים ואני כבר התחלתי לדמיין שבע פרות יפות מראה ובריאות בשר רוקדות על שולחני.

ביום חמישי זו מסעדה (צילום: יחצ)


התפריט פותח בשתי אופציות של ארוחת טעימות ורק לאחר מכן רשימה קצרה ועניינית של מנות הבשר בנפרד. המקום ממליץ, ואני מהנהן בהסכמה מלאה, ללכת על ארוחת הטעימות. אם אתם שניים או יותר, קחו את שני סוגי ארוחת הטעימות וכך כל הרשימה שמגיעה בהמשך התפריט תגיע במהלך הערב לשולחן שלכם.

תהל הזמינה ארוחת טעימות ב-155 ₪ הכוללת: חציל קלוי עם בשר טחון וטחינה, פרגית מתובלת, המבורגר, סטייק אנטריקוט ולקינוח - טרפלס שוקולד ומפירות העונה. אני לקחתי את ארוחת הטעימות ב-210 ₪ הכוללת: חציל קלוי עם בשר טחון וטחינה, פרגית מתובלת או המבורגר, רולסינטה, סטייק פילה ולקינוח -טרפלס שוקולד ומפירות העונה.

לפני שהחגיגה הזאת התחילה, הוגשו לשולחן סלטים טריים, שמהם בלט סלט כרוב עם חמוציות ובוטנים, ובמרכז חומוס בשר ששימש כפרומו לקראת הבאות. השלב הבא היה סירת חציל מלאה בבשר טחון עטוי בטחינה ומקושטת בגרעיני רימון. מעדן מעורר.

אם לא מצאתם מקום השבוע, בואו שבוע הבא(צילום:יחצ)


כשסיימנו לגרד את החציל מהקליפה, קיבלנו את הפרגית שהייתה מצוינת, עבה ונימוחה, מתובלת ועדינה. יופי של הכנה לקראת הדבר האמיתי. עכשיו כל אחד קיבל מנה אחרת, תהל קיבלה המבורגר ואני רול סינטה. חיסלנו חצי והחלפנו צלחות. חבל שאי אפשר היה לסיים גם את החצי הזה ולהחליף עוד פעם את הצלחות, יכולתי להמשיך בצורה כזו עד ועד בכלל. ההמבורגר היה עסיסי ושום לחמנייה לא הייתה שם כדי להפריע לו. הסינטה הייתה טעימה ובאמת שכבר לא ידענו אם מכאן עוד אפשר לעלות.

אז הגיעו הסטייקים כדי להוכיח שאפשר עוד לעלות. מה לעלות? להעפיל לפסגה.

נתח פילה כזה הרבה זמן לא טעמתי, לא מדלג על אף בלוטת טעם בלשון. בשר אדום ורדרד מבפנים, וחרוך, אך רק כמה שצריך מבחוץ. רפלקס הבליעה מתחיל עוד לפני שהמזלג ננעץ בבשר המיושן והרך. פשוט עשוי הכי טוב שאפשר. תהל נהנתה מאד מהאנטריקוט וגם היא בדיוק כמוני, לא רצתה "לקלקל" את הטעם בפה ולטעום את הסטייק של השני.

בזמן שסיפרתי לתהל על שבע הפרות שדמיינתי בתחילת הארוחה, יוסי גיליס, ראש השבט הסתובב בין השולחנות וחתך לכל אחד מהסועדים דפי רוסטביף מנתח שמן שהחזיק על מגש עץ. "זה לא חלק מהארוחה, נכון?" שאלה אותי תהל. "לא, כנראה שאקסטרה לארג' זה לא רק בחולצות".

לכל דבר טוב יש גם סוף, מזל שגם הסוף היה טוב. טרפלס השוקולד היה טעים ובזמן.

שולחן עם תה וקפה מוצעים חופשי בשירות עצמי בקצה המסעדה ומצאנו זאת כמחווה נדירה. בהתחשב בבשר האיכותי שמוגש במקום ובגודל המנות של ארוחת הטעימות שנראתה פשוט כמו ארוחה רגילה עם הרבה מנות,גיליס יכלו לדרוש עבור שתייה חמה תגמול כספי ובחרו שלא. סחתיין.

"את יכולה לקום בולסת קטנה?" שאלתי. "יכולה, יכולה,ולמי אתה קורא בולסת, פרעה?"

גיליס, מושב נוב, רמת הגולן. טלפון: 04-6763555
שעות פתיחת המסעדה: יום ה',18:00- אחרון הסועדים