מחבת פטריות וגבינת פטה

חדשות כיפה חדשות כיפה 19/02/19 18:10 יד באדר א'

מחבת פטריות וגבינת פטה , צילום: גליה אבירם
מחבת פטריות וגבינת פטה , צילום: גליה אבירם

מצרכים

250 גרם פטריות שמפיניון (קופסא 1) פרוסות בעובי 1.5 ס''מ.

100 גרם גבינת פטה.

כף צ'ימצורי מוכן.

8 יחידות אגוזי מלך קלויים שבורים.

מעט קמח תפו''א.

שמן קנולה לטיגון.

מעט מים.

שמן זית כתית.

רבע לימון סחוט.

הוראות הכנה

מחממים את שמן הקנולה בסיר ל-180 מעלות.

בזמן שהשמן מתחמם, מרטיבים מעט את הפטריות הפרוסות בקערה ומוספים את קמח התפו''א עד שהוא מצפה בשכבה דקה את הפטריות.

כאשר השמן חם מניחים את הפטריות בשמן ומטגנים למשך דקה וחצי ומעבירים לקערת ערבוב.

חשוב לא לטגן יותר מידי אחרת הפטרייה מאבדת את הנוזלים!

מניחים את הפטריות המטוגנות בצלחת הגשה עמוקה ומזלפים מעט שמן זית ולימון סחוט, מפזרים מעל את הצימצורי ומפוררים את גבינת הפטה, מפזרים את אגוזי המלך השבורים מעל הכל.

המתכון באדיבות אילן פנחס, שף רשת BBB

כתבות נוספות