למה לאכול פרי אם אפשר לאכול ארטיק?

טיפים מנצחים להכנת ארטיקים בבית ומתכונים מפתיעים לארטיקים ביתיים מ-100% פרי שירעננו לכם את הקיץ 

חדשות כיפה חדשות כיפה 18/07/17 14:19 כד בתמוז התשעז

למה לאכול פרי אם אפשר לאכול ארטיק?
ארטיק חלבון, צילום: שלמור דיגיטל

טיפים להכנת ארטיקים ביתיים:

  1. השתמשו בפירות העונה ובפירות בשלים. הפירות שנראים לכם בשלים מדי ולא תמיד הכי יפים ומפתים - הם הפירות הטובים ביותר, בעלי הטעם החזק יותר והמתוק יותר. כך גם תצטרכו להמתיק פחות את התערובת.
  2. קחו בחשבון שההקפאה מפחיתה את המתיקות – לכן על התערובת להיות מעט יותר מתוקה מהרצוי.
  3. הקפאה - ניתן להשתמש בכל כלי. כוסות פלסטיק עם כפית כמקל, מכלי יוגורט ריקים, ומתקנים מיוחדים מפלסטיק או מסיליקון  המיועדים לארטיקים.
  4. הקפידו להשאיר מרווח קטן ולא למלא עד סוף הכלי, מכיוון שבהקפאה התערובת מתפשטת.
  5. אם אתם לא משתמשים במתקן מיועד לארטיקים – הקפיאו את הארטיקים למשך כשעתיים, הוסיפו את המקלות, והחזירו למקפיא לעוד 4 שעות.

ארטיק ענבים וצ'יה  

מתאים ל 4-6  ארטיקים 

3 כוסות ענבים שחורים 

2 כפות צ'יה 

אופן הכנה:

מערבבים את הענבים בבלנדר, מסננים את הקליפות במסננת דקה

מוסיפים את הצ'יה ומערבבים היטב ביד.

שמים במקרר לשעה, מדי פעם מערבבים עד שמסמיך מעט

מוזגים לכוסות ומכניסים למקפיא

אחרי שעתיים מכניסים את המקלות ומחזירים לעוד 4 שעות במקפיא

שוטפים במים חמימים את הכוס כדי לשלוף את הארטיק בנוחות ובקלות

ארטיק ענבים

ארטיק ענבים צילום: שלמור דיגיטל

ארטיק שייק ירוק

מתאים ל 4-6 ארטיקים 

כוס קוביות פפאיה 

2 נקטרינות חתוכות

2 בננות קלופות  

כוס מיץ תפוזים 

1 כוס עלי תרד בייבי

1 עלה קייל 

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים בבלנדר, טועמים - אם אוהבים יותר מתוק אפשר להוסיף 2 תמרי מג'הול. 

מוזגים לכוסות ומכניסים למקפיא

אחרי שעתיים מכניסים את המקלות ומחזירים לעוד 4 שעות במקפיא

שוטפים במים חמימים את הכוס כדי לשלוף את הארטיק בנוחות ובקלות

ארטיק שייק ירוק

ארטיק שייק ירוק צילום: שלמור דיגיטל

ארטיק חלבון

3 בננות 

6 תמרים מזן מג'הול ללא החרצן

1.5 כוסות חלב שקדים

1 כף חמאת בוטנים

1 כף אבקת חלבון וניל 

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים בבלנדר, טועמים – ומתקנים במידת הצורך  

מוזגים לתבניות ומכניסים להקפאה ללילה.

 

באדיבות מותג הבלנדרים "נינג'ה"