חדשות כיפה

טעמתם פעם סטייק כרוב? כי זה בדיוק הזמן!

חוץ מטעמי המקרא, לכל פרשה יש את הטעמים שלה גם באוכל. חנה פנט - בעלת הבלוג "לאכול, לשנות, ליהנות" מביאה לכם את המתכונים שיביאו את פרשת השבוע עד לצלחת

טעם הפרשה

טעם הפרשהצילום: סטודיו כיפה

בפרשת השבוע מפורטים הכלים אותם יש להכין עבור המשכן, אותו מקדש עראי אשר ינדוד עם בני-ישראל במדבר ובו יעבדו את האלוקים. ראשית, יש לגייס תרומות מבני-ישראל. התרומות יורכבו מחומרים שונים שישמשו לבניית המשכן. באה הפרשה ומפרטת 15 מוצרים שונים הנחוצים לצורך הקמתו: מתכות יקרות - זהב כסף ונחושת, בדים מצמר ומפשתן, חלקם צבועים בצבעים מיוחדים - תכלת, ארגמן, תולעת שני, שש ועיזים, עורות אילים ותחשים, עצי שטים, שמן זית זך, בשמים, ואבנים טובות.

"דבֵּר֙ אֶל־בְּנֵ֣י יִשְׂרָאֵ֔ל וְיִקְחוּ־לִ֖י תְּרוּמָ֑ה מֵאֵ֤ת כָּל־אִישׁ֙ אֲשֶׁ֣ר יִדְּבֶ֣נּוּ לִבּ֔וֹ תִּקְח֖וּ אֶת־תְּרֽוּמָתִֽי: וְזֹאת֙ הַתְּרוּמָ֔ה אֲשֶׁ֥ר תִּקְח֖וּ מֵֽאִתָּ֑ם זָהָ֥ב וָכֶ֖סֶף וּנְחֽשֶׁת: וּתְכֵ֧לֶת וְאַרְגָּמָ֛ן וְתוֹלַ֥עַת שָׁנִ֖י וְשֵׁ֥שׁ וְעִזִּֽים:
וְעֹרֹ֨ת אֵילִ֧ם מְאָדָּמִ֛ים וְעֹרֹ֥ת תְּחָשִׁ֖ים וַֽעֲצֵ֥י שִׁטִּֽים: שֶׁ֖מֶן לַמָּאֹ֑ר בְּשָׂמִים֙ לְשֶׁ֣מֶן הַמִּשְׁחָ֔ה וְלִקְטֹ֖רֶת הַסַּמִּֽים: אַבְנֵי־שֹׁ֕הַם וְאַבְנֵ֖י מִלֻּאִ֑ים לָֽאֵפֹ֖ד וְלַחֽשֶׁן: וְעָ֥שׂוּ לִ֖י מִקְדָּ֑שׁ וְשָֽׁכַנְתִּ֖י בְּתוֹכָֽם".

כשראיתי את הרשימה ישר חשבתי על סלט הירקות שאני נוהגת להכין לסעודת שבת. הסלט מכיל לפחות 15 סוגי ירקות, בתיבול הכי פשוט שיש. הרבה מיץ לימון מלח ושמן.
אבל הירקות: פטרוזיליה, פטריות, גבעולי סלרי, בצל ירוק, בצל סגול, קולורבי, מלפפונים, עגבניות 
פלפלים צבעוניים, כרוב לבן, כרוב סגול, חסה ערבית, חסה אייסברג, צנוניות, גזר.

נסו, לא תתאכזבו.

סלט ערביקה

סלט ערביקהצילום: חנה פנט

 

הארון והכרובים

בפרשה מקבל משה הוראות בניה למשכן ולפריטים הרבים הנמצאים בו, הארון והכרובים אשר מעליו:
"וְעָשִׂיתָ שְׁנַיִם כְּרֻבִים, זָהָב; מִקְשָׁה תַּעֲשֶׂה אֹתָם, מִשְּׁנֵי קְצוֹת הַכַּפֹּרֶת. וַעֲשֵׂה כְּרוּב אֶחָד מִקָּצָה, מִזֶּה, וּכְרוּב-אֶחָד מִקָּצָה, מִזֶּה; מִן-הַכַּפֹּרֶת תַּעֲשׂוּ אֶת-הַכְּרֻבִים, עַל-שְׁנֵי קְצוֹתָיו".

כרובים, כרוב, טעמתם פעם סטייק כרוב? תוספת פשוטה וטעימה.

חוצים ראש כרוב וחותכים ממנו פלחים
מניחים בתבנית
מתבלים במלח,אבקת שום,טימין,בזיליקום
מרססים שמן
ולתנור בחום 190 מעלות ל-35 דקות בערך

סטייק כרוב אפוי

סטייק כרוב אפויצילום: חנה פנט

 

השולחן ועליו לחם הפנים

"וְעָשִׂ֥יתָ שֻׁלְחָ֖ן עֲצֵ֣י שִׁטִּ֑ים אַמָּתַ֤יִם אָרְכּוֹ֙ וְאַמָּ֣ה רָחְבּ֔וֹ וְאַמָּ֥ה וָחֵ֖צִי קֹֽמָתֽוֹ:. וְנָֽתַתָּ֧ עַל-הַשֻּׁלְחָ֛ן לֶ֥חֶם פָּנִ֖ים לְפָנַ֥י תָּמִֽיד" 

לחם הפנים היה מאפה שסודר בכל יום שבת לפני ה' על שולחן הפנים במשכן אוהל מועד ובבית המקדש. לחם הפנים כלל שתיים עשרה חלות עשויות סולת, שהיו מונחות בשתי מערכות על השולחן. הימצאותו של הלחם - תמיד ללא הפסקה.

בכל שבת לאחר הקרבת המוסף, הלחם היה נאכל בקדושה על ידי משמרת הכהונה המסיימת, והוא אחת מכ"ד מתנות כהונה. הלחם שנשמר כל השבוע נשמר טרי וללא כל פגע ובזה יחודו.

 

מתכון ללחמניות שלי מבצק חלות 


1 קילו קמח מנופה

2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1כף מלח
כמעט 5 כוסות מים חמימים - כוסות ח"פ
חצי כוס שמן
 
שמים את כל החומרים בקערת המיקסר, ומעבדים לבצק - לישה 10 דקות במהירות איטית.

מתפיחים לילה במקרר, כעת הבצק מוכן.

כל לחמניה בערך 80 גרם בצק.

מגלגלים לנחש ארוך וקושרים ללחמניה

מניחים לתפיחה של עוד כשעה

מורחים ביצה טרופה עם כף שמן

מפזרים שומשום 

ואופים  כ- 20 דקות בחום 180 מעלות 

לחמניות

לחמניותצילום: חנה פנט

עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

יוס עמיחי, נהרג הבוקר בתאונת הדרכים בכביש 60 צילום: באדיבות המשפחה

הותרו לפרסום שמות ההרוגים בתאונה ליד עלי

קרא עוד