והשבת: מעטרים את העוגה בהתאם לפרשה

חוץ מטעמי המקרא, לכל פרשה יש את הטעמים שלה גם באוכל. חנה פנט - בעלת הבלוג "לאכול, לשנות, ליהנות" מביאה לכם את המתכונים שיביאו את פרשת השבוע עד לצלחת.

חדשות כיפה חנה פנט 18/10/18 10:03 ט בחשון התשעט

והשבת: מעטרים את העוגה בהתאם לפרשה
טעם הפרשה, צילום: סטודיו כיפה

השבת נקרא בתורה את פרשת לך לך, "לך־לך מארצך ומולדתך ומבית אביך אל הארץ אשר אראך." (בראשית יב, א), כך פונה ה' לאַבְרָם, ואברם קם, עוזב הכול והולך. לאן? לכנען, אל ארץ לא נודעת. 
באותו היום אברם יוצא בראש שיירה הכוללת אותו, אשתו שרי, אחיינו לוט, עבדים ושפחות, גברים ונשים שהחלו להאמין באלוקים בהשפעת אברם ושרי וכן רכוש רב, כפי שצווה ה'. בארץ כנען מתגלה אליו האלוקים ואומר לו: "לזרעך אתן את הארץ הזאת"! אברם רואה בכך בשורה כפולה: יוולדו לו בנים, והם יירשו את הארץ. כאות תודה, הוא בונה מזבח לה'.

במוצאי שבת לך לך הלך גם אבי ז"ל לבית עולמו והשבוע נעלה לקברו לאזכרת נשמתו. ת.נ.צ.ב.ה. אני לא יכולה להתעלם מהמוטיב הזה שחזר גם בחיי אבי ז"ל , שכנער צעיר אולץ לעזוב את בית אביו
עקב גירוש יהודי הונגריה מבתיהם לגטאות ובהמשך למחנות ריכוז והשמדה, נותר לבד בתום המלחמה והלך, לארץ לא נודעת, ארץ ישראל, עבר קשיים רבים בדרכו  ארצה, התגייס לפלמ"ח ואחר כך לחטיבת גולני, הוא נפצע במלחמת השחרור בקרב על כיס פלוג'ה. למרות הפציעה המשיך לפסוע במשעולי החיים והקים יחד עם אימי שתחיה משפחה לתפארת.

בחרתי לעטר את עוגת הגבינה שלנו השבת בפסיעות.

צילום: חנה פנט


רכיבים:
 
1 חב' בסקויטים פתי בר
 
להרטבה: 1 כוס מים  עם 2 כפיות קפה ועוד 1/4 כוס ברנדי
 
קרם גבינה:
 1 גבינה 5%
1 חב' גבינת ריקוטה
3/4 כוס סוכר
1 פודינג אינסטנט וניל
1/4 1 שמנת מתוקה להקצפה
 
ציפוי: 100 גר' שוקולד מריר
         2/3 כוס שמנת מתוקה
 


אופן ההכנה:
מתחילים להקציף את השמנת המתוקה עם הפודינג והסוכר
כשנוצרת קצפת יציבה, עוצרים לרגע ומוסיפים את הגבינות
מערבבים לקרם אחיד.
 
מכינים גם את הציפוי:
 
ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת המתוקה ומערבבים לתערובת אחידה, מניחים להתקרר
 
כעת מרכיבים:
 מסדרים בתבנית מנוילנת ( אני משתמשת שקית קוקי חתוכה,כך הכי קל לשלוף את העוגה ולפרוס יפה) 
שכבה של בסקויטים, מרטיבים בעזרת כף
יוצקים שליש מקרם הגבינה
מסדרים שכבת בסקויטים, מרטיבים כמו קודם
מעל יוצקים שליש מהגבינה
מכסים עוד שכבת בסקויטים, שוב מרטיבים בעזרת כף
יוצקים את שארית קרם הגבינה.
מקררים
כשהעוגה מתייצבת אפשר לצייר עליה בעזרת קיסם את צורות הרגליים
 מכינים את הציפוי
מעבירים לשקית ניילון קטנה, מחוררים חור קטן
ממלאים את הצורות בציפוי השוקולד ומחזירים למקרר.
 

 
 
דברי התורה בפוסט - לעילוי נשמת אבי אריה יהודה בן חנה ז"ל.

 

לטורים קודמים