התייעצות על התחזקות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/04/24 23:23 כז באדר ב'

שאלה

לכבוד הרב,

אני בעוד כמה ימים בן 17, ונולדתי למשפחה חילונית לחלוטין. במהלך השנתיים האחרונות מצאתי כי אני אדם מאמין בלב שלם, ואני כל כך אוהב את השם ואני רוצה לעשות כל מה שאני יכול בשביל לשרת אותו באופן מלא. התחלתי להתפלל שלוש פעמים ביום ומשתדל לשמור שבת ולאכול כשר, וללמוד תורה לפחות פעם ביום, אבל בכנות אין לי מושג איפה להתחיל. כל מה שאני יודע לעשות אני לומד מאתרים כמו זה וכמו הידברות- אבל אני בכלל לא בטוח שאני עושה את זה נכון. אם תוכל להעניק לי עצה איך ללמוד ואיך לבצע מצוות כמו שצריך, ואולי עצה איך להרגיל את המשפחה והסביבה למציאות שאני אדם מאמין, אני אשמח. תודה רבה מראש.

תשובה

שבוע טוב אח יקר

אשריך על המהלך הנפלא שהתחלת בו. שמח מאוד בשבילך על מה שגילית בתוכך.

הכי טוב היה אם היית מוצא מישהו באזור מגוריך שיוכל להדריך וללוות אותך.

אם תכתוב לי (בשאלה נוספת) את מקום מגוריך אוכל לנסות למצוא מישהו שיוכל לסייע.

בנוסף, יש ארגונים כמו 'קרוב אליי' או 'איילת השחר' (תמצא אותם ברשת) שמסייעים בחיבור בין אנשים שרוצים ללמוד תורה לחברותות בטלפון. ממליץ לפנות.

תעדכן אם אתה מצליח להתקדם בזה.

ביחס למשפחה, אני מציע לעשות שיחה עם ההורים. לספר להם על מה שאתה עובר. אם הם חוששים, להרגיע אותם שזה לא ישפיע לרעה על הקשר איתם ועל ההתנהלות בבית.

מאוד מאוד חשוב שהם יראות שהאמונה, התורה והמצוות רק גורמים לך להיות אדם יותר טוב, יותר שמח, יותר ערכי, יותר מכבד הורים.

בע"ה תזכה לעלות ולהתקדם ולקדש שם שמים.

בהצלחה רבה