אני נוצרי שמאמין בה׳

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/03/24 23:18 ט באדר ב'

שאלה

שלום, אני בן 15, שאבא שלו יהודי, אבל אמא שלו נוצריה. אני ידוע שלפי התורה אני נוצרי. אבל עשיתי את כל החגים כל שנה, עליתי לתורה, עשיתי ברית מילה, ועשיתי הכל. לפי מה שהבנתי אסור לנוצרים לעלות לתורה והבנתי את זה רק עכשיו. אני מאוד אוהב את ה׳ ואני רוצה להיות יהודי וכנראה אתגייר בצבא. אני גם לפעמים מתפלל לה׳ , וכל זה. רציתי לשאול אם זה גם משנה בגלל שאני מתפלל או שה׳ לא שומע ולא מתייחס כי אני נוצרי בגדול, אבל אני עושה חגים, אבא שלי יהודי, ואני עושה קידוש כל שבוע בבית שלי. בבקשה תעזור לי כי אני לא רוצה להאמין בנצרות אני אוהב את ה׳ וגדלתי להיות כיהודי למרות שאני נוצרי. מה אני יכול לעשות? האם שאני קורא קריאת שמע בלילה ה׳ שומע אותי? ואם כן הוא אוהב את זה? כלומר, מותר לנוצרים לקרוא דברים כאלה? כי אני מאמין בה׳ ואני עושה כל מה שיהודי עושה, אפילו הפסדתי קצת להוציא זרע לבטלה בגלל ה׳. בבקשה תעזור לי ותענה כמה שיותר מהר כי כל העניין הזה טיפה מלחיץ אותי. אשמח שתענה תשובה ארוכה שאוכל לדעת על כל העניין הזה. תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

להתפלל בודאי אתה יכול.וה' שומע גם תפילות של מי שאינם יהודים ובודאי מי שאביו יהודי וכן לגבי קריאת שמע. עול מלכות שמים מתאים ונכון לכל בני האדם בעולם.

לקיים מצוות כמו עליה לתורה, הנחת תפילין, הצטרפות למנין -רק אחרי הגיור.

לגבי קידוש - נכון יותר שאבא שלך יעשה קידוש, אולי תשכנע אותו ?

יהי רצון שתצליח להתגייר במהרה, אולי עוד לפני שירותך בצה"ל

בברכה דוד לוי