איך לכפר על גילוי עריות ?

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 21/04/24 11:41 יג בניסן התשפד

שאלה

שלום רב חבר שלי חטא בגילוי עריות יותר מ 10 פעמים הוא רוצה לחזור בתשובה הוא יכול לכפר על זה? בבקשה תן לי תיקונים איך לכפר על זה?

תשובה

שלום רב,

על כל חטא ניתן לחזור בתשובה, לפעמים הדרך יותר קלה ולפעמים יותר מורכבת.

כעיקרון יש להכיר בחטא ובחומרתו (רצוי גם להבין את חומרת תוצאותיו), להתחרט עליו, להתוודא לפני הקב"ה (כשמדובר בחטא בין אדם לחברו יש קודם לבקש סליחה מהנפגע ולהסדיר את הדברים מולו), ולקבל על עצמו להתרחק ולא לחזור אל חטא זה שוב. לשם כך יש לנקוט גם בצעדים מעשיים לשמור מרחק אפקטיבי כדי שלא להתקרב אל החטא, במיוחד כשמדובר על חטא שנשנה והפך כבר לשגרה רעה, ובפרט בחטא חמור ומושך כעריות. לכן מומלץ מאוד לקבל הדרכה מעשית אישית ורציפה מאת רב או איש חינוך תורני כדי להתמודד בהצלחה עם המצב.

בהצלחה רבה,

ירון אנגלמאייר