האם בנות יכולות לזמן אחרי האוכל?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/12/23 08:16 טו בטבת התשפד

שאלה

הרב שלום אנחנו 4 בנות שעושות שביל ישראל ותהינו אם כשאנחנו אוכלות יחד האם אנחנו צריכות לזמן כמו הבנים?

תודה לרב

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אשריכן שאתם מטיילות בארץ ישראל ומקיימות בכך כמה וכמה מצוות.

נפסקה ההלכה שאם ישנן 3 נשים הם יכולות לזמן לעצמן. ובספר בן איש חי נתן "מוסר" לאותם אבות ורבנים ומורים שלא מלמדים את בנותיהן הלכה זו וכך הוא כתב " הנה כי כן ראוי שכל אדם ילמד לנשי ביתו שיהו מזמנות לעצמן כשאוכלות בשלושה "

בתאבון,

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.