קרי לילה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/11/23 13:09 ט בכסלו התשפד

שאלה

נמאס לי!!

אני בן 16 אני כבר משתדל כמה שבועות לשמור על העיניים ב״ה, כבר כמעט ואין לי ב״ה הרהורים ומחשבות לא טובות ועם כל זאת יוצא לי קרי לילה

אני רוצה לדעת מהתעניינות מה אני צריך לעשות בשביל להיזיר את ניצוצות הקדושה למעלה

כיוון שזה לא ח״ו במזיד, אלא שזה קרי חילה וגם אני בספק גדול אם יוצא בגלל מחשבות או בגלל חום.

אבל בכל מקרה יצא ותשובה זה לא מספיק…

אני סובר שהרבה יותר קל להעלות את ניצוצות הקדושה האלה חזרה למעלה מאשר מי שעזה במזיד…

איך אני מעלה אותם?

תודה מראש

תשובה

ב"ה

שלום.

לא יודע מה זה ניצוצות הקדושה ולא יודע איך מעלים אותם למעלה.

1. התופעה שאתה מתאר (קרי לילה) היא תופעה נורמאלית. זה אומר שיש לך חיים ,שאתה חי ויש לך כוחות גדולים גם כוחות גוף וגם כוחות נפש.אתה לא צריך להכנס מזה לדיכאון וללחץ כי זה תופעה נורמאלית .חלק מההתמודדות עם היצר זה לא להכנס למרה שחורה ולהיות בעצבות. אל תתן לשטן לנצח אותך. תיהיה תמיד בשמחה!!

2. אתה תעשה כל מה שבכוחך לעשות.

תשמור על העניים ועל קדושת המחשבה.

3. תשקיע הרבה בספורט ובחוגים .תיהיה עסוק.

תלמד תורה ותקרא תהילים כפי כוחך.

4. תשתדל לברך ברכות לפני האכילה ואחרי האכילה בכוונה.

5. אל תתעסק עם זה יותר מידי .פשוט תתעלה מעל זה - תעלה לגובה.

בדיוק כמו מי שרץ ובדרך יש מכשול שמפריע לו בריצה אז יש לו 2 אפשרויות האחת היא להכנס "ראש בראש" במכשול והדרך השניה הטובה יותר היא לדלג מעל המכשול ולהמשיך הלאה .אז העצה שלי אליך לדלג לגובה מעל המכשול ולהמשיך הלאה.

ואם תוכל להשיג את הספר "אשיב ממצולות " של הרב שפירא ולעיין בו עיון נמרץ זה יהיה טוב.

בברכה,

עוזיאל אליהו

.