בארטר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/11/23 11:27 טו בכסלו התשפד

שאלה

ברצוני לשאול לגבי סיטואציה,

קבעתי בארטר עם מטפלת רגשית,

הבארטר הוא,

שהיא תעשה לי מפגש טיפולי וטיפול במים(כמו הידרותרפיה) ואני בתמורה אגיע לצלם סדנא שלה לטיפול במים.

קבענו מועד פגישה, ברגע האחרון אמרה שלא יכולה לעשות זאת פרונטלי אז עשינו זאת בטלפון ובמקביל גם נאמר ממנה שאצטרך להגיע אליה פיזית אחרי השיחה לצורך השלמה וגם כי היא רוצה לראותי.

בינתיים עברו מספר שבועות ולא הצלחתי לקבל ממנה תשובה מתי אני יכול להגיע,

ועד שענתה אמרה שכרגע זמן מלחמה ושהבת שלה בבית ולא לומדת. הבנתי את דבריה והתאזרתי בסבלנות, בינתיים אחרי מספר ימים היא שאלה אותי אם אני פנוי בתאריך מסויים לצילום הסדנא שלה, אני בתגובתי אמרה לה שזה סותר את מה שהיא טוענת, שהיא לא יכולה לפגוש אותי בגלל מלחמה אבל כן מזמינה אותי לצלם בסדנא שלה, זא היא מקיימת מפגש אבל לא מוכנה להפגש איתי.

אמרתי לה שאני לא אגיע לסדנא שלה אלא אם כן היא תפגש איתי כפי שסכמנו,

היא בתגובתה אמרה שהיא לא רוצה לעבוד איתי ושאני אשלם לה הכל או חלק מהכסף על השיחה.

השאלה שלי היא:

היא לא קיימה את מה שהיא הבטיחה, הבארטר היה חילופי מקצוע ועזרה אחד לשני ולא תמורה כספית.

מה עליי לעשות? האם אני מחוייב לשלם לה? הכל או חלק? למרות שלא קיימה את הבטחתה?

תודה על העזרה

תשובה

ב"ה

שלום.

הכלל הוא בעצם החוזה הלא כתוב שיש בינכם.

ואם החוזה הופר על ידי מי מהצדדים אז צריך לפעול ב2 מישורים:

האחד לנסות לעמוד בחוזה ובתנאים כפי שסוכם.

השני מי שמפר את החוזה הוא בעצם מפסיק את הביצוע באמצע ועליו לשפות על הנזק שנגרם לצד השני.

במקרה הזה נראה לי שכדאי לך לשוחח איתה שוב (או באמצעות צד שלישי ) ולנסות ליישב את ההדורים להמשיך עם ההסכם שלכם.

במידה והיא לא מעונינת אתה לא חייב לשלם לה על המפגש הראשון מפני שהיא זו שמפרה את החוזה ולא רוצה להמשיך.

ואם אתה רואה שאתה לא יוצא מהתסבוכת הזו אז כדאי לפנוטת לבוררות מוסכמת בדין תורה ואם היא לא רוצה אז בית משפט לתביעות קטנות.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.