סוכה תחת פרגולת בטון

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 29/09/23 16:42 יד בתשרי התשפד

שאלה

שלום הרב , בביתינו יש פרגולת בטון מעל המרפסת כך שהיא מחלקת אותה ל4 חליקים (לא שווים).

כעת סוכות ואנחנו רוצים לבנות סוכה תחתיהם (שמים לכתחילה קרשים ואז סכך לחשוש למעמיד ) וכ"כ חמתה מרובה מצילתה רק עם קורות הבטון מבלי הסכך וא"כ היא כשרה כך.

אומנם בחלק אחד מן הסוכה (שמופרד מלמעלה ע"י קורות הבטון) קורות הבטון שמפרידות אותו הן יותר מ3 טפחים (אחת בול 32 ככה שזה גבולי, והקורה השניה יותר) ובחלק זה שנפרד יש רק 2 דפנות .

א"כ יוצא שהסוכה נחלקת ל4 חלקים שאחד מהם פסול .

רצינו לדעת האם יש פתרון לעניין או איזשהי הצעה של הרב איך לפתור את הבעיה וכך גם החלק הנל יחשב סוכה?

תודה רבה וחג שמח

תשובה

אשמח לקבל סרטון ולהבין את המקרה לאשורו ולתת פסיקה בהירה.

אפשר לשלוח ל 0543982345

חג שמח!