באיזה נוסח עליי להתפלל ?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/06/23 15:16 ל בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

התחלתי להתחזק באמונה ולהתפלל מהתחלה התחברתי לתפילות בנוסח הספרדי וקניתי סידור ספרדי , אני אשכנזיה משני הצדדים , וגם בעלי אשכנזי (ליטאי) , האם עליי להחליף בקריאה לנוסח אשכנזי ? אני מפחדת שבגלל שאני מתפללת בנוסח שהוא לא ממקור אבותי התפילות שלי לא מכוונות .

אשמח בבקשה לתשובתך

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לא צריך לפחד, הקב"ה קשוב ללבך, כל תפילה נשמעת בשמים.

עם זאת, ההלכה מדריכה להיות נאמן לדרך האבות: 'אל תטוש תורת אמך'.

אישה נשואה יכולה להצטרף לנוסח בעלה. במקרה שלך אין ספק שעליך להתפלל בנוסח אשכנז (גם מצידך וגם מצד בעלך) אבל לא מתוך פחד אלא מתוך נאמנות ומסירות לדרישות ההלכה.