שחיטה כשרה

חדשות כיפה רבני כושרות 11/04/23 11:49 כ בניסן התשפג

שאלה

האם אפשר לומר שרוב הבשר הכשר (בהמות טהורות) הנמכר כיום בישראל, אשר מגיע ממשחטות דאבח, תנובה ודרום-אמריקה למדף בסופרמרקט הוא משחיטה כשרה? כלומר, כיצד ניתן לומר בודאות שכל בהמה נשחטה עפ"י הלכה, חיתוך קנה, ניפוח ריאות ובדיקת סירכה, בדיקת מומים בבהמה ועוד? האם צימחונות לא עדיפה במקרה כזה, על אף שאין שמחה כבשר ויין?

האם מותר בישראל מבחינת חוק אזרחי כיום לקנות כבש ולשלם לשוחט שישחט?

תשובה

שלום וברכה

אין צורך ללכת על פי 'רוב', אלא יש להסתמך על כשרויות שפועלות היטב ומקפידות שכל הבשר היוצא תחת ידן כשר למהדרין.

רשימת המומלצים שלנו מופיעה כאן: https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=281&lang=HEB

החוק אוסר 'שחיטה שחורה' מחוץ לבית מטבחיים מסודר.

בברכה

יצחק דביר